Participació ciutadana

Participació Ciutadana

 

Freqüentment i cada vegada més, des de l’Administració, s’intenten fer polítiques que s’adiguin el màxim possible a les necessitats reals dels ciutadans i ciutadanes i per tant, és necessària la implicació d’aquesta ciutadania per a definir unes polítiques que els afecten directament cada cop més acurades. Per això, l’Administració cal que endegui mecanismes i canals de participació ciutadana per poder recollir les inquietuds i les demandes de totes les persones del seu territori.
Els processos de participació ciutadana són bàsics per complir aquests objectius ja que promouen la col·laboració entre les institucions i la ciutadania per tal de millorar la gestió dels governs. 

En els darrers anys, el Consell Comarcal del Montsià ha tingut la voluntat d’apostar per la participació ciutadana. Mostra d’això són els òrgans participatius que des de fa uns anys estan en funcionament a la comarca, el Consell Consultiu de la Gent Gran i els Consell Consultiu de Dones, o el Consell Supramunicipal de Polítiques Socials recentment creat, així com el procés participatiu que es va engegar al 2009, Montsià Rural, l’horitzó del desenvolupament. En aquest sentit, es vol continuar apostant per la participació ciutadana i per tant, es considera important disposar de diferents recursos per tal d’afavorir polítiques de participació ciutadana tant a nivell comarcal com a nivell local.

 

Què és la participació ciutadana?

 

És el procés que incorpora a la ciutadania –les seves posicions, els seus interessos i els seus arguments- en la definició i el desplegament de les polítiques públiques.*

*Direcció General  de Participació Ciutadana . Guia per incorporar la ciutadania a les polítiques de la Generalitat. Planificar, executar i avaluar els processos de participació ciutadana.

 

Àrea de participació ciutadana

 

L’objectiu d’aquesta àrea és promoure la participació de la ciutadania en el disseny, l'execució i el seguiment de les polítiques dels ens locals de la comarca a través d’afavorir polítiques de participació ciutadana a nivell comarcal i de donar suport i assessorament a tots els ajuntaments de la comarca en matèria de participació ciutadana. També s’ofereix assessorament a entitats del territori que estiguin interessades en iniciar processos de participació ciutadana.

 

A qui va dirigida?

 

A les diferents àrees del consell comarcal, ajuntaments de la comarca i entitats del territori que vulguin crear espaies, vies i processos de participació ciutadana o que estiguin interessats en la matèria.

 

Ens pots trobar a: 

 

Consell Comarcal del Montsià

Pl. Lluís Companys, s/n
43870 Amposta
Tel: 977 70 43 71
Tècnica de participació ciutadana: Anna Lleixà
Correu electrònic: participacio@montsia.cat

 

Definició conjunta de les línies de desenvolupament local que es poden engegar en el món rural.
Altres espais de participació ciutadana d'interèsOficina de Participació Ciutadana de la Generalitat de CatalunyaXarxa per a la Participació del Camp de TarragonaParticipació Ciutadana. Diputació de BarcelonaServei de Participació Ciutadana. Diputació de GironaFundació Jaume Bofill
Subscriure a

Col·labora