Joventut

L’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Montsià integrada per l’Oficina Comarcal de la Joventut, l’Oficina Jove del Montsià i els Referents d'Ocupació del Programa de la Garantia Juvenil té per objectiu principal dotar de recursos i eines la població jove perquè puguin teixir el seu camí cap a l’emancipació. En aquest sentit, es dissenyen unes polítiques de joventut integrals i transversals que s’emmarquen en el Pla Comarcal de Joventut i en el Pla d'actuació anual relacionades amb els àmbits: educatius, d’accés al món del treball, l’habitatge, la promoció de la salut...

La comarca compta amb la col·laboració de tots els agents de joventut del Montsià per mitjà d’una xarxa tècnica de treball denominada Xarxa de Serveis d’Informació Juvenil «Montsià Jove». Els municipis que per les seves característiques no tingui sentit la contractació d’un tècnic propi, des de l’ens comarcal es vetlla per l’equilibri territorial, amb el servei del tècnic compartit de joventut.

Aquesta tasca mancomunada, per mitjà de la Xarxa Montsià Jove, es complementa amb la creació, gestió i dinamització de diferents eines de treball, que permeten tenir una comunicació més directa i eficaç amb el públic diana, els joves d’entre 16 fins a 29 anys, com són les pàgines webs i les xarxes socials.

L’Àrea de Joventut també tramita diferents modalitats de carnets d’alberguista i d’estudiants que donen accés a nombrosos descomptes i ofertes. En temes de mobilitat s’organitzen diferents sessions informatives sobre la formació dual a Alemanya, el servei de voluntariat europeu, Erasmus+, camps de treball...

Des de l’any 2001 la Generalitat de Catalunya va delegar als consells comarcals les seves competències en matèria de joventut, a través de la signatura d’un conveni. Actualment es fa el seguiment de les activitats amb infants i joves, on participen menors de 18 anys, i d’execució de les instal·lacions juvenils.

Contacta amb nosaltres per a més informació:

Àrea de Joventut del Consell Comarcal

Xarxes Socials:

 Xarxa Montsià Jove       @montsiajove

Web: http://www.montsiajove.org/

E-mail: joventut@montsia.cat 

Telf:  977 704 371

Ubicació: 

 

Oficina Jove del Montsià

Xarxes Socials

 Oficina Jove del Montsià          Treball Jove Montsià

E-mail:treball.montsia@oficinajove.cat / salut.montsia@oficinajove.cat / sij.montsia@oficinajove.cat

Telf:  977 707 500

Ubicació:

 

 

Subscriure a

Col·labora