Turisme i Promoció

Pel que fa al turisme, la varietat i riquesa geogràfica natural de la comarca: delta, ports, riu Ebre, plana i costa; l’incipient creixement del turisme rural i d’aventura, junt a la rica i variada oferta gastronòmica dels productes de la terra, és el sector que es perfila com a principal dinamitzador socioeconòmic.

Menció a banda han de tenir els dos parcs naturals que estan presents a la comarca: el del Delta de l’Ebre i el dels Ports.

Aquesta varietat geogràfica es tradueix també en una riquesa cultural i de costums. Estan força arrelades les festes majors i d’altres celebracions tradicionals amb forta participació popular(fires, quinquenals, carnavals, passió, gegants, bandes musicals, corals, balls típics, romiatges a les ermites, festes religioses i de barris, festes al riu i ofrenes al mar.

Diferents pobles i cultures han deixat la seva empremta al Montsià, els quals configuren el patrimoni històricocultural. Entre d'altres atractius s'hi troben les pintures rupestres prehistòriques d’art llevantí i el castell d’Ulldecona, el poblat ibèric de la Moleta del Remei i l’església de Sant Miquel d’Alcanar, el castell Hospitaler i la Torre de la Carrova d’Amposta i la Torre de la Galera, entre d’altres.

Col·labora