El ple comarcal amplia el contracte amb el Departament de Drets Socials per atendre l’augment de casos generats per la Covid-19

08/11/2021 Ple

El ple comarcal amplia el contracte amb el Departament de Drets Socials per atendre l’augment de casos generats per la Covid-19

El ple comarcal d’aquest mes de novembre s’ha iniciat amb la presa de possessió de Elena Estarlich Arasa, com a consellera comarcal de l’equip de govern d’ERC-AM, per rellevar a Manuel Crespo Liñan, company de partit a l’Ajuntament de Santa Bàrbara, i qui ha estat en els darrers anys al capdavant de l’Àrea d’Afers Interns. «És una proposta que ja va arribar a l’inici de legislatura perquè la meva companya Elen agafés el càrrec per rellevar-me a mitjans de mandat. Us agraeixo a totes les conselleres i consellers així com al personal tècnic de la casa la col·laboració durant aquest temps i desitjo que el meu pas hagi estat el més profitós possible per a tots», ha explicat, Manuel Crespo, conseller del grup comarcal d’ERC, durant la renúncia del càrrec. 

Durant el ple s’ha aprovat per unanimitat ampliar els serveis del contracte programa entre el Departament de Drets Socials i el Consell Comarcal del Montsià. «L’objectiu d’aquesta addenda complementària és ampliar els termes de cooperació, col·laboració i coordinació perquè els Serveis d’Atenció Domiciliària puguin atendre els nous casos generats per la Covid-19 i reforçar els Serveis Bàsics d’Atenció Social», ha apuntat, el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig.

Tots els grups comarcals també han votat a favor de la modificació del Conveni de sanejament d’Aigües d’Ulldecona entre el Consell Comarcal del Montsià i l’ajuntament, per incloure a la gestió de sanejament els barris de Castell, Sant Joan del Pas i les Ventalles.

De manera unànime també s’ha donat suport a la moció presentada pel grup comarcal Candidatura de Progrés en la que mostren preocupació envers la situació de les dones a l’Afganistan. «En la nostra moció reclamem a les Nacions Unides i a la Unió Europea que garanteixin els drets de totes les dones i xiquetes d’Afganistán que han perdut amb l’arribada dels talibans que han tornat a deixar les dones tancades a casa, sense treballar, sense poder de decisió, sense poder sortir al carrer soles o estudiar», ha explicat, Anna Tomàs, consellera comarcal del Montsià.  

Durant la sessió també s’ha fet dació de compte de la morositat del tercer trimestre, la liquidació, i els ingressos i despeses de presidència i gerència.

La sessió plenària ha finalitzat en un minut de silenci com a mostra de suport a la noia de 16 anys violada a Igualada, a la seva família i amistats i com a condemna i rebuig a als agressors i a la violència masclista. Amplia informació aquí.

Col·labora