El Ple comarcal del Montsià condemna enèrgicament la violació que ha patit una noia de 16 anys a Igualada

04/11/2021 Ple

El Ple comarcal del Montsià condemna enèrgicament la violació que ha patit una noia de 16 anys a Igualada

Les conselleres i consellers del Consell Comarcal del Montsià s’hi sumen, durant la sessió plenària, a les condemnes que s’han fet arreu del territori a la violació que ha patit aquesta setmana una noia de 16 anys a Igualada.  « Ara mateix està havent concentracions a l’Ebre i a tot el territori per rebutjar la violenta agressió sexual que ha patit aquesta setmana a una jove de 16 anys, com ens coincideix amb el ple us proposo fer un minut de silenci en forma de condemna als agressors i suport a la família», instava el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig, en finalitzar el ple.

Un rebuig que ja havia manifestat Anna Tomàs, consellera de Candidatura en Progrés, durant la presentació de la moció que han portat al ple sobre la situació de les dones a l’Afganistan:  «des del nostre equip comarcal condemnem l’agressió que hi ha hagut a Igualada a una xiqueta de 16 anys, perquè és una xiqueta, i donem tot el suport a la família tot desitjant que no és torni a repetir. Malgrat que estem veiem que és un fet continuat i massa repetitiu».

La consellera comarcal de Polítiques d’Igualtat al Montsià, Sònia Tomàs, va tancar el ple amb un manifest de condemna i crida. «…la consternació social que avui sentim no ha de ser puntual, ha de ser permanent. Perquè no ens trobem davant un cas aïllat:  cada dia tres dones denuncien una agressió sexual a Catalunya i això no és digne d’una societat democràtica. I a més a més es tracta d’una vulneració constant dels drets humans de les dones, les adolescents i les nenes.

Com a administració més propera a la ciutadania tenim la responsabilitat d’aplicar un model específic d’abordatge de les violències sexuals que està treballant la conselleria d’Igualtat i Feminismes.

Però no acabarem amb la violència contra les dones si no desterrem el patriarcat de tots els àmbits...

Tenim dret a viure lliures de violències, sense control i sense por ».

En aquest sentit a l’inici de la legislatura el Consell Comarcal del Montsià va crear una àrea de Polítiques d’Igualtat i LGTBI.

 

La menor continua ingressada  a l’UCI de l’Hospital Sant Joan de Déu degut a les greus lesions que li va provocar l’agressor durant la violació que va tenir lloc el dilluns passat a la matinada al polígon les Comes d’Igualada quan la noia es dirigia a l’estació de tren.

El cas es troba sota secret de sumari i els mossos d’esquadra no descarten que hagi sigut una violació múltiple.  

 

Col·labora