Sol·licita el teu IdCA i IdCAT Mòbil al Consell Comarcal del Montsià i fes els tràmits administratius des de qualsevol lloc

10/08/2022 Actualitat

Sol·licita el teu IdCA i IdCAT Mòbil al Consell Comarcal del Montsià i fes els tràmits administratius des de qualsevol lloc

L'IdCAT, IdCAT Mòbil permeten a la ciutadania identificar-se de manera confidencial i segura per dur a terme qualsevol tràmit de les administracions en línia. De fet, avui dia és gairebé imprescindible tenir identificació digital per sol·licitar qualsevol tràmit de manera àgil des de casa, ja siguin, beques, subvencions o altres tràmits burocràtics.

Per un costat, hi ha el certificat digital idCAT que possibilita fer les gestions amb l’Administració assegurant la integritat i la confidencialitat de les dades que es trameten: signar formularis i també correus i altres documents electrònics. Cal instal·lar-lo en un ordinador.

Per l’altre costat, hi ha l’IdCAT Mòbil, un servei d’identificació basat en el lliurament d’una contrasenya d’un sol ús. Permet identificar i signar en línia des de qualsevol dispositiu (mòbil, tauleta o ordinador) sense haver d’instal·lar cap programari. Normalment s’usa per dur a terme tràmits senzills i també serveix a nivell de Catalunya.

Les persones del Montsià que vulguin tenir aquestes identitats digitals poden demanar cita prèvia trucant al Consell Comarcal del Montsià: 977 70 43 71.  De fet, durant el primer semestre de 2022 des de l’ens comarcal s’han tramitat 212 IdCATs i 22 IdCATs mòbil.

Per obtenir un idCAT Mòbil, cal ser major de 16 anys, acreditar-se amb un DNI, NIE, Passaport, Targeta d’Identitat d’Estranger (TIE), document identificador d’un país de la Unió Europea o una targeta de residència comunitària. A més, cal facilitar una adreça de correu electrònic i un telèfon mòbil a efectes d’identificació  i contacte. Per donar-se d’alta en IdCAT cal tenir més de 18 anys. No caduquen en el temps.

Col·labora