S'intensifica el seguiment dels casos en risc del servei d'intervenció especialitzada en violència masclista de les Terres de l'Ebre (SIE) i es manté el servei via telefònica i telemàtica

07/04/2020 Serveis Socials

S'intensifica el seguiment dels casos en risc del servei d'intervenció especialitzada en violència masclista de les Terres de l'Ebre (SIE) i es manté el servei via telefònica i telemàtica

Tot i la situació actual que estem vivint, els serveis d'intervenció en violència masclista de les Terres de l'Ebre han adoptat mesures per a atendre els casos de violència que es puguin donar amb el confinament i continuar amb aquells casos que ja es trobaven oberts. Aquestes mesures o instruccions han estat elaborades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, subdirecció de lluita contra la violència masclista. És per això que el Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) s'ha coordinat amb altres organismes -com el SIADs de les Terres de l'Ebre - amb l'objectiu de prestar un servei amb plenes garanties.

Tanmateix, s'han adoptat mesures per protegir les persones que treballen al SIE i a les persones usuàries d'aquest servei. També s'han reprogramat visites presencials, de manera que ara es fan telefònicament o a través de mitjans telemàtics. I s'atenen les atencions d'emergència per a dones que no necessiten avaluació urgent, amb la finalitat de què no hi hagi concurrència de gent als espais del SIE.
Com a mesures organitzatives, s'han establert torns de treball per tal que els equips puguin assumir els serveis essencials. Es dóna prioritat a aquelles dones en situació crítica, amb menor autonomia i amb processos de recuperació en fase inicial; i també a aquelles dones que no disposen de mitjans per a la comunicació telemàtica i altres criteris de vulnerabilitat que considerin els mateixos serveis que els han derivat dones. I, finalment, s'ha establert un protocol de seguiment i increment de les agendes de contacte telefònic i telemàtic.


El telèfon de contacte del SIE és el 977 70 06 18 i el correu electrònic siete.tsfencat.cat.

  • SIAD Montsià  977 70 74 96 siad@montsia.cat;
  • SIAD Baix Ebre 977 53 08 serveis.socials@baixebre.cat;
  • SIAD Terra Alta 977 42 00 18 siad@terra-alta.cat;
  • SIAD Ribera d’Ebre 977 40 18 51 ss6@riberaebre.org;
  • SIAD Tortosa 977 58 58 10 siad.coordinacio@tortosa.cat


La línia d’atenció contra la violència masclista és el 900 900 120 whatsApp: 671 778 540

Col·labora