Més de 300 persones participen en la iniciativa “Construïm la convivència”

10/08/2020 Serveis Socials

Més de 300 persones participen en la iniciativa “Construïm la convivència”

L’acció impulsada pel Consell Comarcal del Montsià ha convidat als ciutadans de la comarca a reflexionar sobre com vivim la convivència als nostres municipis

 
L’exposició interactiva itinerant impulsada pel Consell Comarcal del Montsià en el marc de l’acció “Construïm la convivència”, ha realitzat el seu recorregut a través dels diferents municipis de la comarca. Una exposició que ha pretès copsar les impressions de la ciutadania respecte a l’estat de la convivència als nostres municipis, tot animant als veïns, veïnes, persones joves, xiquets, xiquetes i persones grans a aportar allò que elles entenen, viuen, anhelen o desitgen; sobre la convivència a les respectives poblacions.
 
Més de 300 han estat les aportacions recollides en l’exposició interactiva que durant els mesos de juliol i agost ha viatjat pels municipis de la comarca, tot concloent que una bona part de les persones participants identifiquen la comarca del Montsià com un lloc on es donen bones relacions de convivència, tot i que subratllen també, la necessitat de millorar i ampliar aquestes relacions amb les persones diverses que viuen al mateix lloc. D’altra banda, si bé es destaca que falta treballar en la direcció de fomentar actituds més inclusives, s’ha ressaltat la bona actitud acollidora de les respectives localitats i característica de la seva gent. Per últim, una gran part de les persones participants han destacat els valors que per a elles són implícits al concepte de convivència, fent referència a paraules com l’amor, l’amistat, el respecte, la solidaritat i el suport mutu.
 
Finament, recordar que aquesta exposició interactiva forma part d’un procés de coneixement compartit “Construïm la Convivència”, dinamitzat pel Grup Impulsor de la comarca del Montsià (integrat per dinamitzadores cíviques i tècniques d'acollida del mateix Consell, i professionals de l’entitat ACISI). Un procés de coneixement compartit que tindrà continuïtat a partir del mes de setembre, tornant als municipis promovent, si les condicions epidemiològiques ho permeten, respectius tallers participatius per generar una reciprocitat amb el coneixement obtingut i amb l’objectiu de concretar consensos d’acció per la millora de les relacions de convivència a la comarca del Montsià.
 
 

Col·labora