L’AOC atorga el 2n premi al Consell Comarcal del Montsià com a ens comarcal capdavanter en l’impuls de l’administració digital i govern obert

06/05/2021 Actualitat

L’AOC atorga el 2n premi al Consell Comarcal del Montsià com a ens comarcal capdavanter en l’impuls de l’administració digital i govern obert

L’AOC, el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya, ha guardonat en segona posició al Consell Comarcal del Montsià per ser una administració local capdavantera en l’impuls de l’administració digital i govern obert en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. El reconeixement l’ha rebut en la categoria dels ens comarcals d’entre 20.000 i 50.000 habitants. «Des de l’inici del mandat millorar els índexs de transparència han estat una prioritat. Rebre aquest tipus de guardó ens corrobora que ho estem fent bé, perquè estem situant al Consell Comarcal del  Montsià entre les institucions capdavanteres pel que fa a govern obert», ha apuntat satisfet el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig.

Ha estat la VI edició dels Reconeixements Administració Oberta que es fa als ajuntaments i consells comarcals de manera anual. Aquest reconeixement s’atorga valorant l’Índex de Maduresa Digital (IMD) de cada institució pública. Segons ha explicat la directora gerent de l’AOC, Marga Bonmatí, IMD es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals.

En aquesta edició adequant-se a la situació sociosanitària l’acte de lliurament s’ha celebrat en format híbrid. Han assistit a l’acte presencial celebrat a la Casa Golferichs, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i president de l’AOC, Jordi Puigneró, el president de Localret i vicepresident de l’AOC, Jaume Oliveras, el director de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Jaume Magre i la directora de l’AOC, Marga Bonmatí. Els ens guardonats han participat a l’acte de manera virtual a través de videoconferència.

 

Col·labora