Els fons documentals dels Ajuntaments de Godall i Els Muntells ingressaran a l’Arxiu Comarcal del Montsià

09/11/2018

Els fons documentals dels Ajuntaments de Godall i Els Muntells ingressaran a l’Arxiu Comarcal del Montsià

  • La signatura del contracte és fruit d’un acord amb els Ajuntaments, el Departament de Cultura i el mateix Consell, qui en gestiona l’equipament.
  • Amb aquests dos últims ingressos l’Arxiu Comarcal del Montsià compta ja amb els fons de 7 municipis i la EMD de la comarca.

El dimecres 7 de novembre, la presidenta Carme Navarro Balada ha signat amb els alcaldes Josep Damià Casanova Torta i Teresa Esmel Casanova, el contracte en comodat entre el Consell Comarcal del Montsià i l’EMD Els Muntells i l’Ajuntament de Godall, respectivament, per tal de que aquests cedeixin en comodat els seus fons documentals a l’Arxiu Comarcal del Montsià. Només serà qüestió de dies que la Consellera de Cultura del Govern, signi per ratificar la validesa dels dos contractes i, durant aquest mateix mes de novembre, procedir als trasllats dels fons municipals a l’Arxiu, per tal d’iniciar els protocols de neteja, classificació i inventari.

Amb aquest nou impuls, l’Arxiu Comarcal estén el seu servei a bona part de la comarca i ja comptarà amb els fons de 7 dels 12 municipis i la única EMD del Montsià. Amb la voluntat de conservar, gestionar i fer accessible el patrimoni documental de la comarca, des de l’Arxiu Comarcal del Montsià es fa una crida a la resta de municipis de la comarca, així com a entitats culturals, empreses, institucions, particulars i famílies de tota la comarca per a que s’apropin i consultin la possibilitat de cedir a l’Arxiu els seus fons documentals amb la modalitat jurídica més convenient per tal d’aconseguir que aquest patrimoni es conservi per a les futures generacions, sigui accessible a tota la ciutadania i, en conseqüència, fruit de consultes i estudis diversos.

La fórmula del contracte comodat, per exemple, és una bona opció per a institucions i particulars per poder cedir el seu fons documental a l’Arxiu sense perdre’n la titularitat i garantint-ne la conservació, el tractament i la gestió normalitzada, així com la possibilitat que la ciutadania hi pugui accedir amb més facilitat al mateix Arxiu o fins i tot – a mitjà termini- a través de la plataforma d’Arxius en Línia del Departament de Cultura.

Amposta, Montsià, 7 de novembre de 2018

Col·labora