Els consells comarcals ebrencs es reuneixen amb el conseller de Treball per coordinar les polítiques actives d’ocupació i la dinamització econòmica a l’Ebre

Els consells comarcals ebrencs es reuneixen amb el conseller de Treball per coordinar les polítiques actives d’ocupació i la dinamització econòmica a l’Ebre

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani i els consells comarcals de les Terres de l’Ebre van mantenir una reunió de treball divendres passat amb l’objectiu de coordinar les polítiques actives d’ocupació i el desenvolupament econòmic de les comarques ebrenques.

La trobada va tenir lloc a Horta de Sant Joan i van participar-hi el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; la presidenta del Consell de la Terra Alta, Neus Sanromà; la presidenta del Consell de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim la vicepresidenta del Consell del Montsià, Núria Marco; així com l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Jordi Martín. “Els consells comarcals de les Terres de l’Ebre i el departament de Treball treballem conjuntament per dinamitzar el territori i implementar mesures perquè l’impacte de la crisi del coronavirus sigui el menor possible”, ha explicat Faura. 

A més de les polítiques actives d’ocupació i desenvolupament econòmic, el conseller el Homrani va fer un repàs dels ajuts als municipis de la Ribera d’Ebre afectats per l’incendi del 2019, amb una inversió d’1,6 milions d’euros.
Pel que fa a la campanya agrària, els consells comarcals ebrencs i els departaments de Salut, Treball i Agricultura, ja fa mesos que treballen per articular un protocol i mesures de prevenció i seguretat per tal de garantir una temporada de recollida de fruita segura, tant en el cas de la verema, a la Terra Alta, com dels cítrics, al Baix Ebre i Montsià. “És un exemple de coordinació entre administracions impulsada des dels consells comarcals que ens permetrà donar resposta a qualsevol situació que es produeixi, disposarem d’espais per garantir un aïllament adequat dels contactes en el cas que sigui necessari”, ha assenyalat el conseller de Treball.


El departament de Treball, Afers Socials i Famílies, juntament amb Creu Roja, està realitzant un inventari d'equipaments que reuneixen les condicions òptimes per allotjar-hi les persones que hagin d'estar en aïllament, si resulten casos positius o mostren simptomatologia de la Covid-19.

Col·labora