Els consells comarcals del Montsià i el Baix Ebre actualitzen la guia de recursos formatius

14/07/2022 Actualitat

Els consells comarcals del Montsià i el Baix Ebre actualitzen la guia de recursos formatius

Els consells comarcals del Montsià i del Baix Ebre han actualitzat la guia de recursos formatius amb tota l’oferta formativa de caràcter professionalitzador existent en aquestes dues comarques pel curs 2022/2023. Un mapa que pretén apropar els recursos formatius del territori a les persones per ajudar-les a orientar el seu futur i que ha estat elaborat conjuntament per l’Agència de Desenvolupament Local del Baix Ebre i la del Montsià i finançada pel SOC en el marc del projecte Territori Educador.

El principal objectiu de la guia ‘Obre el teu futur’ és donar a conèixer els recursos formatius, de manera integrada, a la població. Una guia que aquesta setmana s’ha presentat al viver d’empreses de Camarles, on s’ha reunit professorat, personal d’orientació sociolaboral, centres que ofereixen certificats de professionalitat i tècnics de desenvolupament local. Una trobada que és el punt de partida per a treballar conjuntament per una oferta formativa integral i orientada a la persona, que serveixi per millorar el desenvolupament econòmic i social de les persones del territori.

Pel que fa al contingut de la guia està organitzat per famílies professionals i a més a més compta amb el recull dels certificats de professionalitat que s’impulsen des del Servei d’Ocupació de Catalunya, l’oferta en formació universitària, així com d’un directori de centres. També s’inclou l’oferta dels Centres de Formació d’Adults i els nous batxillerats 2+1 que s’imparteixen al territori on l’alumnat pot obtenir en tres anys una titulació tècnica (CFGM) i el títol de Batxillerat. A més, la guia inclou un glossari terminològic i d’informació referent a les mesures de flexibilització que faciliten l’accés als cicles formatius o acreditació de competències professionals.

Sis mesos després de la finalització de la formació professional, el 69,71% de les persones entre 25 i 29 anys, i el 77,5% de les majors de 30 anys, treballen. Al Baix Ebre i Montsià s’ofereix formació en quatre de les cinc famílies professionals que tenen una inserció superior al 70%.

Col·labora