El Servei Comarcal de Català del Montsià forma entitats i associacions d’Alcanar sobre el llenguatge inclusiu i no sexista

30/03/2021 Actualitat

El Servei Comarcal de Català del Montsià forma entitats i associacions d’Alcanar sobre el llenguatge inclusiu i no sexista

Coincidint amb la iniciativa #marçenfemení, de l’Ajuntament d’Alcanar, el passat 25 de març, diferents associacions i entitats del municipi van rebre una sessió formativa sobre el llenguatge inclusiu i no sexista per part del Servei Comarcal de Català.

La càpsula formativa va anar a càrrec d’Isabel Obradós, tècnica del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre, en la qual es va tenir de referent la Guia d’estil del llenguatge inclusiu i no sexista elaborada pel Consell Comarcal  del Montsià. Cal tenir en compte que el llenguatge és l’instrument amb el qual s’expressen les idees, els sentiments i les percepcions humanes i, per tant, sent conscients que influencia i es veu influenciat per l’entorn en què es manifesta, és un element clau que cal abordar en l’assoliment de la igualtat real entre dones i homes.

La presentació i la cloenda de la sessió va anar a càrrec de la regidora de Polítiques d’Igualtat al consistori canareu, Maribel Ramon. La formació va tenir una durada d’una hora i es va dur a terme de manera telemàtica a través de la conferència web Webinar . En total hi van assistir una vintena de persones vinculades a entitats i associacions socials, culturals i educatives.

Col·labora