El Servei comarcal de Català del Montsià celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna

28/02/2022 Cultura

El Servei comarcal de Català del Montsià celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna

Un any més, el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre ha participat en l’acte de celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna, el 21 de febrer, a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta.

A l’acte hi van assistir una vuitantena de persones i es van exposar diversos vídeos de centres educatius i de formació de persones adultes, entre els quals hi havia el  del Servei Comarcal de Català del Montsià (Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre (CNLTE), on van participar la responsable del Servei, Isabel Obradós, i part de l’alumnat dels cursos de català. Al vídeo, que  consistia en presentar-se en català i dir una frase amb la llengua materna,  es van poder escoltar sis llengües diferents: català, castellà, rus, panjabi, francès i àrab, fet que va posar en valor la realitat i diversitat lingüística de la població. També es va poder visionar la tasca que es fa des del Voluntariat per la Llengua a les Terres de l’Ebre, des d’on també hi van col·laborar.

Durant la sessió també es va fer la presentació del llibre “Abu Bakr al-Tutuxí. 1.000 anys, mateix paisatge” del professor Miquel Àngel Llorenç. I, per finalitzar, es va  poder escoltar música en directe d’Arturo Gaya i Sergi Trenzano amb poemes musicats.

 

 

 

Col·labora