El SAI del Montsià organitza un taller sobre la igualtat i la llibertat sexual a alumnat de l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar

18/06/2021 Joventut

El SAI del Montsià organitza un taller sobre la igualtat i la llibertat sexual a alumnat de l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar

Fer reflexionar i debatre sobre la igualtat i la llibertat sexual entre el jovent. Aquest ha estat l’objectiu del SAI Montsià, el Servei d’Atenció Integral, a través d’un monòleg sobre el procés de transexualitat que ha organitzat per a alumnes de primer d’ESO de l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar. L’acte s’ha dut a terme dins el marc de les activitats que s’estan fent per commemorar els drets LGTBI coincidint en què el proper 28 de juny és el Dia Mundial de l’Orgull LGTBIQ+.

Des del SAI Montsià es treballa per donar resposta a les necessitats de les persones LGTBI, fer efectius els seus drets i sensibilitzar i previndre possibles casos de discriminació LGTBI-fòbica. A més, es tramita el canvi de nom sentit a la targeta sanitària (TIS). «L’educació és la millor eina per evitar els prejudicis i les discriminacions que es generen per allò desconegut. Amb aquesta activitat hem volgut transmetre al jovent que tots som diferents i que la diversitat ens enriqueix com a societat», ha explicat,  Núria Marco, consellera comarcal d’educació. Una activitat que des de l’ajuntament d’Alcanar ha tingut una ràpida acollida,  «dins d'una societat inclusiva i igualitària entre persones, no hi ha cabuda a l'homofòbia, la trasnfòbia, la bifòbia, i que millor antídot que l'educació i l'informació als nostres joves per a combatre-la», ha afegit Meritxell Ulldemolins, regidora de joventut al consistori canareu.

Totes les persones del Montsià que ho necessitin poden dirigir-se al SAI Comarcal que està ubicat a la mateixa seu del Consell Comarcal del Montsià. Les ampostines i ampostins poden dirigir-se al SAI Local ubicat al carrer sant Roc nº14 d’Amposta.

Alcanar, el municipi que ha acollit l'acte, compta amb un punt d'informació LGTBIQ+, que es va posar en funcionament fa un any amb l'objectiu d'informar al jovent sobre aquesta temàtica. Així mateix, des del consistori s'està treballant en la redacció del primer Pla Local sobre Polítiques LGBTI+.

 

Col·labora