El Ple del Consell Comarcal del Montsià reclama el compromís de 20M€ per a ens locals en matèria d’igualtat de gènere als pressupostos de l’Estat

04/05/2018

El Ple del Consell Comarcal del Montsià reclama el compromís de 20M€ per a ens locals en matèria d’igualtat de gènere als pressupostos de l’Estat

També s’han aprovat una moció de suport a presos polítics i exiliats catalans i ha donat suport a tres manifestos, un sobre el Dia d’Europa i dos de rebuig a la sentència de “la Manada”.

En el Ple de la Corporació celebrat dijous 2 de maig, es van debatre i aprovar fins a 11 punts, entre els que destaquen dues mocions i tres manifestos de suport, a banda de la resta de punts de gestió interna de l’ens.

La primera de les mocions, totes dues presentades per l’equip de govern format per ERC, PDeCAT i Demòcrates al Montsià, demanava l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i denunciava la deriva autoritària i antidemocràtica de l’Estat Espanyol. La moció ha rebut els vots favorables de tots els grups, l’abstenció del PSC i el PP, que s’ha absentat de la sala a l’hora de la votació.

La segona, en la mateixa línia reivindicativa, denunciava l’incompliment del pacte d’estat en matèria de violència de gènere als pressupostos d’enguany, encara en tràmit parlamentari al Congrès, alhora que reclamava la partida compromesa per a administracions locals per a polítiques d’igualtat i contra la violència masclista, que pujava a 20M€. Ha estat aprovada per tots els grups, amb l’abstenció del PP.

Un cop aprovades les dues mocions, s’ha fet lectura de la declaració del Dia d’Europa i s’han llegit dos manifestos. El primer, presentat per l’equip de Govern, hi ha donat suport tots els grups, amb l’abstenció del PP, i manifestava el rebuig pel contingut de la sentència als membres de “la Manada”. El segon, a proposta del PSC i també sobre la mateixa sentència judicial, ha rebut el suport de tots els grups.


Amposta (Montsià), 3 de maig de 2018

Col·labora