El ple del Consell Comarcal del Montsià aprova una moció per defensar un servei ferroviari digne a Terres de l'Ebre

19/02/2020 Actualitat

El ple del Consell Comarcal del Montsià aprova una moció per defensar un servei ferroviari digne a Terres de l'Ebre

Els consellers qualifiquen de deficient l'actual comunicació ferroviària i consideren que incideix negativament amb el desenvolupament de les comarques ebrenques

El ple del Consell Comarcal celebrat, el dimecres 19 de febrer, ha votat de manera unànime una moció per defensar un servei ferroviari digne a les Terres de l'Ebre. Aquesta moció s'ha dut a terme arran del dictamen favorable emès pel Consell d'Alcaldes del Montsià el passat 16 de gener.

La moció considera que la nova planificació ferroviària suposa un retrocés inacceptable dels serveis ferroviaris, a més d'una precarització i una desatenció a les necessitats dels usuaris. Per tant la moció dictamina:

- Donar suport a les reivindicacions i a les convocatòries de la Plataforma de Trens Dignes

- Demanar al Ministerio de Fomento i a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, almenys el manteniment de les aturades de l'Euromed a l'estació de l'Aldea, mantenint les tarifes bonificades.

- Incrementar el servei de trens tipus 'Avant', amb origen i destí l'estació de Tortosa i amb aturada a l'Aldea, per garantir amb una freqüència regular durant tot el dia la connexió ràpida tant amb Barcelona com amb l'estació d'alta velocitat del Camp de Tarragona

En aquest ple també han tingut lloc la presa de possessió de la ja consellera Carme Macià (ERC), en substitució de Joan Bertomeu (ERC) i la presa de possessió de la ja consellera Anna Tomàs (PSC), en substitució de Francesc Joan Miró (PSC). Aquest fet suposa que el Ple del Consell Comarcal del Montsià és més parell, ja que queda compost per 13 homes i 12 dones.

També s'han aprovat la celebració d'una consulta pública, prèvia a l'aprovació de l'ordenança general de subvencions i les bases per a la concessió d'ajuts individuals, per als desplaçaments a centres educatius.

Col·labora