El #Montsia Clean Up Challenge aconsegueix un nou repte i supera les 50.000 peces de brossa recollides

18/11/2021 Actualitat

El #Montsia Clean Up Challenge aconsegueix un nou repte i supera les 50.000 peces de brossa recollides

Nou repte superat pel Montsià Clean Up Challenge. La iniciativa, impulsada entre el Consell Comarcal del Montsià, Catalunya Clean Up Challenge i la col·laboració dels ajuntaments del Montsià, ha superat una nova fita. Després de convertir-se durant l’estiu en la primera comarca de Catalunya en tenir un repte conjunt, ara ja ha superat el llindar establert de peces recollides.

El repte Montsià Clean Up Challenge va iniciar-se al maig amb una fita inicial de 20.000 peces recollides, un cop aconseguida, es va ampliar el llindar a 50.000 peces, marca que ja s’ha tornat a superar. «És un èxit i valorem moltíssim la implicació de tothom», comenta Núria Marco, vicepresidenta del Consell Comarcal del Montsià. «El repte segueix obert i nosaltres continuem treballant perquè cada vegada en siguem més. En aquest sentit, estem col·laborant amb diferents entitats de la comarca i sobretot amb les escoles i instituts perquè volem arribar a tots els centres educatius del Montsià», Robert Garcia, impulsor del Catalunya Clean Up Challenge.

Un 23% de les peces recollides estan relacionats amb el tabac (les burilles són el top 1 representant el 21%). Un 10% dels residus recollits estan relacionats amb les begudes (les llaunes representen el 3% i les botelles un 2%). En quan als materials, el plàstic hi predomina representant un 25% de tot el material replegat. «Amb aquesta iniciativa no només conscienciem a la ciutadania sinó que l’app Literatti també ens permet fer una radiografia dels punts on hi ha més brossa i de quins residus estem parlant», Joan Roig, president del Consell Comarcal del Montsià.

Per participar-hi només cal descarregar-se l’aplicació de mòbil gratuïta Litterati, unir-se al repte amb les etiquetes #Montsia i #Catalunya i tenir ganes de millorar l’entorn. Quan es troba algun residu cal fer-li una foto i recollir-lo. La mateixa app Litterati geolocalitza automàticament l’objecte fotografiat i també permet posar etiquetes d’allò que s’ha trobat, el seu material i la seva marca.

De moment al repte Montsià Clean Up Challenge hi ha 216 persones inscrites i 16 reptes de diferents centres educatius de la comarca, connectats.

Col·labora