El Consorci per a la gestió dels residus municipals del Montsià és dissolt per integrar-se al COPATE

28/01/2016 Actualitat

El Consorci per a la gestió dels residus municipals del Montsià és dissolt per integrar-se al COPATE

 

El passat divendres 22 de gener la Junta de Govern del Consorci per a la gestió dels residus municipals del Montsià va aprovar per unanimitat la seva dissolució per integrar-se al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE). Albert Salvadó, president del Consorci de residus del Montsià, ha explicat que el seu primer objectiu que es va fixar en prendre possessió del càrrec el mes de setembre va ser el d’accelerar totes les gestions i accions dels ens implicats per tal de fer efectiva una dissolució del Consorci que a parer seu ‘s’estava retardant massa en el temps’.

Segons ha explicat Salvadó ‘d’una banda no tenia sentit seguir mantenint estructures político-administratives  duplicades que no aportaven cap valor afegit a la gestió dels residus, i de l’altra, la dissolució i integració al COPATE  ens permetrà començar a treballar en la gestió de manera conjunta entre Baix Ebre i Montsià’.  Així ja s’ha fet la subrogació del personal del Consorci de Residus per a la gestió dels residus municipals del Montsià al COPATE.

Durant el mes de desembre els ajuntaments de la comarca havien recuperat la competència de la gestió de residus que estava cedida al Consorci del Montsià per després delegar-la al COPATE. Salvadó ha agraït  ‘la diligència i efectivitat en els tràmits’ dels ajuntaments de la comarca.

Per últim Albert Salvadó s’ha mostrat esperançat de que aquest nou pas doni un nou impuls al COPATE i  ‘poder oferir des d’unes estructures polítiques administratives més simplificades i àgils una gestió dels residus més eficient i millor als ciutadans i als pobles del Montsià i del Baix Ebre’.

Col·labora