El Consell d’Alcaldes del Montsià acull la presentació del Banc de Terres EbreBiosfera impulsat pel COPATE

30/03/2021

El Consell d’Alcaldes del Montsià acull la presentació del Banc de Terres EbreBiosfera impulsat pel COPATE

Les alcaldies del Montsià coneixen el nou projecte que ha impulsat el COPATE, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, per enfortir el sector agrari, incorporar els joves al camp i implicar les 25 cooperatives agràries de les Terres de l’Ebre.

Es tracta del Banc de Terres EbreBiosfera, el primer d’àmbit supracomarcal que amb l’ús de les TIC pretén posar en contacte propietaris que volen arrendar les seves terres amb persones interessades en treballar- les. L’objectiu és la incorporació de nous pagesos al camp per evitar l’abandonament agrari i el despoblament rural. Per fer-ho, la plataforma BdT EbreBiosfera ofereix un servei jurídic per revisar els contractes i també per resoldre possibles conflictes. Per tirar endavant el projecte el COPATE destaca que cal que les cooperatives, les administracions locals i les entitats s’uneixin a la iniciativa. En aquest cas, el paper dels ajuntaments és el de fer de finestra, fent difusió de la plataforma, encarregant-se de la part administrativa local i activant el projecte a nivell municipal.

El BdT EbreBiosfera també té la mirada posada en donar valor al sector vinculant-lo al turisme. A més, es fa èmfasi que la superfície agrícola de les Terres de l’Ebre representa el 45% de la seva extensió total i que les terres conreades disminueixen el risc d’incendi.

Durant la sessió, les alcaldies també han tractat els problemes de telefonia mòbil i d’internet que pateixen en alguns dels municipis. Ho han fet directament  amb una de les operadores telefòniques a les quals es va enviar una carta de reclamació pel mal servei prestat.  https://cutt.ly/vxGsEVD

Col·labora