El Consell Comarcal del Montsià revalida el Segell d’Infoparticipa i millora la puntuació

09/05/2022 Actualitat

El Consell Comarcal del Montsià revalida el Segell d’Infoparticipa i millora la puntuació

El Consell Comarcal del Montsià obté per segon any consecutiu el Segell d’Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Enguany el Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona li ha atorgat amb un 90% de puntuació. L’ens comarcal és un dels onze consells comarcals de Catalunya que aconsegueix aquest reconeixement. «La nostra prioritat és informar de manera transparent i clara a la ciutadania. Volem que tots els montsianencs i montsianenques tinguin accés a la informació d’una manera entenedora i senzilla, i se sentin seu l’ens comarcal», comenta satisfet el president del Consell Comarcal del Montsià,  Joan Roig.

Durant l’acte d’entrega Miguel Angel Blanes Climent, técnic Jurídic en el Defensor del Poble de la Comunidad Valenciana, ha assegurat que aconseguir el segell Infoparticipa no només és cumplir la llei sinó també millorar la democràcia: «La transparència i el segell és un procés, i cal mantindre-ho esforçant-se en millorar l’accés a la informació. Cal actualitzar els continguts i  facilitar la informació de manera entenedora perquè la ciutadania ho comprengui i hi confii en les administracions públiques».

Aquesta distinció se suma al guardó que va rebre fa pocs dies el Consell Comarcal del Montsià com a administració capdavantera a Catalunya en la transformació digital i govern obert. «Rebre aquest tipus de reconeixements millorant la nota any rere any ens corrobora que ho estem fent bé, perquè estem situant al Consell Comarcal del  Montsià entre les institucions capdavanteres pel que fa a govern obert », afegeix Roig.

La Universitat Autònoma de Barcelona és l’única institució pública de l’Estat Espanyol que avalua la transparència dels ens públics.

Col·labora