El Consell Comarcal del Montsià contracta quatre dones en situació d’atur en la Línia Dona dins el programa ’Treball i Formació’

El Consell Comarcal del Montsià contracta quatre dones en situació d’atur en la Línia Dona dins el programa ’Treball i Formació’

A data 8 de febrer de 2021, el Consell Comarcal del Montsià ha contractat 4 dones per un període de 12 mesos a jornada completa per a dur a terme diferents tasques de caràcter públic i d'interès social a quatre ajuntaments de la comarca. Les contractacions s’han fet a través del programa Treball i Formació, impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu, mitjançant la Conferència Sectorial d'Ocupació.

En aquesta convocatòria les places ofertes han estat la d’agent cívic i atenció al ciutadà a l’Ajuntament de La Sénia, de neteja d’edificis públics a Sant Carles de La Ràpita i Ulldecona, i de neteja viària a Alcanar. L’objectiu és millorar l'ocupabilitat de les persones amb més dificultats sociolaborals, sobretot en el marc laboral del col·lectiu de la línia DONA. «Les dones, malauradament, en una societat androcèntrica com la nostra, han assumit tasques invisibles i poc reconegudes socialment des d'una vessant informal. Tasques que són imprescindibles, però no tenen el retorn econòmic que es mereixen.  Tot i que els temps  afortunadament han canviat, el cert és que hi ha dones que s’apropen a l’edat de jubilar-se però encara no tenen la cotització suficient. Aquest programa ens permet oferir ocupació a dones que per falta d’oportunitats fa molt temps que estan a l’atur. Per això, és importantíssim que aquesta convocatòria se repeteixi i s’ampliï any rere any», destaca el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig.

Per dur a terme les contractacions s’han prioritzat les dones en situació d’atur de llarga durada i majors de 52 anys, dones demandants d’ocupació i víctimes de violència de gènere i les dones que no tenen la cotització suficient perquè se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin a l’edat ordinària de jubilació.

El SOC, el Servei d’Ocupació de Catalunya, ha concebut una subvenció de 111.779,30 euros per dur a terme aquestes contractacions. 

Als 12 mesos de contractació també s’inclou una formació transversal de 60 hores per a cada persona contractada.

Col·labora