DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

11/03/2016 Cultura

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Aquesta va ser l'agenda dels actes commemoratius:

Dimarts 8 de març

- Acte d’inauguració de la Plaça Neus Català (al costat de l’Arxiu Comarcal), en reivindicació del paper d’aquesta activista catalana, que fou deportada al camp de concentració de Ravensbrück, i de la memòria històrica de totes les dones que van ser víctimes del feixisme al llarg del segle passat a Europa.

- Exposició “Resistents i Deportades”, acollida per l’Arxiu Comarcal del Montsià (fins al 22 de març), i que tracta sobre la situació de les dones als camps de concentració nazis.

- Xerrada sobre la figura de Neus Català, a càrrec d’Elisenda Belenguer, professora d’història i autora de la biografia: “Neus Català: memòria i lluita”, que es va dur a terme a la seu del Consell Comarcal del Montsià. Més de 100 persones van participar-hi.

Dimecres 9 de març

- Jornada sobre el lideratge de les dones, a la seu del Museu de les Terres de l’Ebre. La jornada va comptar amb la intervenció de la Dra. Cristina Sánchez Miret, professora de sociologia de la Universitat de Girona, que va incidir en la necessitat de què es visibilitzi el lideratge de les dones com a eina per a transformar les desigualtats socials encara existents entre homes i dones en tots els àmbits de la vida pública i privada.

- Taula rodona amb la participació de la Sra. Marta Cid, Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya entre els anys 2004 i 2006 i directora Executiva de Plataforma Educativa, la Sra. Cinta Pascual, Directora General de l’Onada i Presidenta d’ACRA i la Sra. Mercè Pasqual, membre de la junta directiva d’ADEDE. La jornada, que va comptar amb més de 50 participants, va mostrar també tres experiències de dones emprenedores del territori: l’experiència "Polsera med+info", presentada per la Sra. Emma Brunet, l’experiència “Memoryteca”, presentada per la Sra. Eva Forcadell i l’experiència “Arròs Simul”, de la Fundació Astres.

- Exposició "Dones ebrenques, les petjades d’un esforç", duta a terme l’any 2009 per l’Assemblea de Dones de les Terres de l’Ebre, ubicada al vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre.

Col·labora