Commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista any 2015

16/11/2015 Actualitat

Commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista any 2015

Masclismes i TIC: les noves tecnologies des de la perspectiva de gènere

SIE (Servei d’Intervenció Especialitzada) de les Terres de l’Ebre, SIAD, (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) del Consell Comarcal del Montsià, Pla de Polítiques de Dones de l’Ajuntament d’Amposta i Lo Pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre organitzen el proper dimecres 18 de novembre una jornada en commemoració del Dia Internacional contra la Violencia Masclista sota el nom de Masclismes i TIC: les noves tecnologies des de la perspectiva de gènere. Tindrà lloc a la Sala Emili Vives del Consell Comarcal del Montsià de les 15.30 hores fins a les 20.30 hores.

La jornada pretén ser un espai de reflexió sobre la situació general de les dones en el món de les TIC des d’una perspectiva apoderadora. Es tractarà el tema de les violències contra les dones i com aquestes es reprodueixen en els entorns virtuals. No obstant això, pretenem oferir una visió apoderadora, de forma que, lluny de distanciar a les dones de les TIC, les convidi a participar de forma activa en aquest món, tant des de la perspectiva d’usuàries com la de programadores de  continguts. Aquesta jornada va dirigida a professionals dels àmbits de la sanitat, laboral, educació, serveis socials (bàsics i especialitzats) justícia, seguretat, joventut, etc.

 

PROGRAMA

- 15:30- 16:00 h. Inscripcions i acreditacions.

- 16:00- 16:30 h. Presentació Institucional

- 16:30- 17:30 h. Conferència marc a càrrec de la psicòloga social i experta en xarxes socials Dolors Reig. Actualment dirigeix l’acadèmia “El caparazón” en especialitats de psicologia i social media. També és responsable d’Innovació en Elearning a INESDI i professora en actiu a la UOC, UPF i Tecnocampus.

- 17:30- 18:00 h. Pausa cafè

- 18:00- 19:00 h. Taula rodona sobre prevenció i seguretat al territori en relació a les manifestacions masclistes a través de les xarxes socials. Intervenció de representants del cos de Mossos d’Esquadra; tècnica del Departament d’Ensenyament i la Directora del Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) de Terres de l’Ebre.

- 19:00- 20:00 h. Presentació de Recursos en Xarxa: a càrrec de la Dra. Adriana Gil-Juárez; Psicòloga Social, Professora de la facultat de Psicologia de la URV i membre del grup d’investigació JovenTIC.

- 20:00- 20:30 h. Cloenda i lectura del manifest del Dia Internacional contra

la violència masclista

 

Per més informació sobre els pases de les pel·lícules visiteu: 

http://www.lopati.cat/es/proyectos/cinema-al-pati/cinema-al-pati-una-mirada-universal-al-fenomen-de-la-violencia-contra-les-dones/258/

Col·labora