Alcanar acull la segona sessió del Pla de Reactivació Econòmica de la comarca impulsada per l'Agència de Desenvolupament Local del Montsià

01/10/2021 Actualitat

Alcanar acull la segona sessió del Pla de Reactivació Econòmica de la comarca impulsada per l'Agència de Desenvolupament Local del Montsià

El poble d’Alcanar, va acollir ahir, 30 de setembre, una sessió que va dur a terme l’Agència de Desenvolupament Local del Montsià per treballar un Pla de Reactivació Econòmica de la comarca en el context de la pandèmia.

Amb el suport de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la Universitat Rovira i Virgili, al llarg d'aquests últims mesos aquest Pla ha passat per diverses fases. Després d’una diagnosi basada en indicadors socioeconòmics i més d’una trentena d’entrevistes analítiques entre agents rellevants de la indústria, l'emprenedoria, el tercer sector, les polítiques d’ocupació, el comerç, la restauració i el sector primari, ara és el torn de la participació ciutadana.

La d’aquest dijous a Alcanar ha estat la segona de les sessions participatives, que s’ha enfocat sobretot a tractar actuacions sobre el sector primari i agroalimentari, passant per la modernització de les cooperatives agràries, la formació qualificada per a professionals de l’agrari, el mercat de treball per a dones i joves dins el sector i l’auge del valor gastronòmic del producte montsianenc. La primera sessió, a La Ràpita, va celebrar-se el passat dilluns 27 de setembre i va girar al voltant del turisme i la seva relació amb el mercat de treball i l’entorn natural del Montsià.

A les jornades s’hi han convocat ciutadans i ciutadanes dels diversos pobles i ciutats del Montsià provinents dels diferents sectors econòmics i també socials de la comarca, amb l’objectiu de compartir punts de vista i experiències que permetin assolir uns plantejaments més transversals, detectar consensos i mancances estructurals.

El president del Consell Comarcal i alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha subratllat el significat de la participació d’aquestes persones, que estan dedicant un part del seu temps a contribuir en l’exercici de repensar el futur del Montsià i a aportar idees i propostes per a impulsar la reactivació econòmica. A més ha contextualitzat la necessitat de fer-ho en un lloc tant castigat durant la pandèmia, com és el cas del Montsià, i després de la pandèmia, en un lloc com Alcanar, que recentment ha viscut un cru episodi d'inundacions.

L’Agència Montsià preveu una darrera sessió per tancar aquesta fase, el proper segurament el dia 13 d’octubre a Amposta,  on tornarà a convocar altres actors rellevants i representatius dels sectors econòmics i socials per debatre, prioritzar i recollir aportacions sobre projectes i accions estratègiques, aquesta vegada al voltant de temes d’innovació i emprenedoria.

Col·labora