Reunió extraordinària del Consell d’Alcaldes del Montsià amb el Govern de la Generalitat per valorar els aiguats

22/10/2018

Reunió extraordinària del Consell d’Alcaldes del Montsià amb el Govern de la Generalitat per valorar els aiguats

  • El Vicepresident, el Conseller d’Interior i el Delegat del Govern a Terres de l’Ebre visiten la comarca i es reuneixen amb els Alcaldes.
  • Alcaldes i Govern comparteixen anàlisi de danys i prioritzen les reivindicacions més importants.

 

Aquest diumenge, després del l’episodi de pluges d’aquest dels últims dies, el Vicepresident Pere Aragonés, el Conseller d’Interior Miquel Buch i el delegat del Govern a Terres de l’Ebre han visitat les afectacions a diverses zones de la comarca, especialment al terme d’Alcanar, on les pluges han castigat d’una manera especial.

 

La Presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Carme Navarro, i tots els Alcaldes de la comarca, han rebut a la comitiva d’autoritats, destacant que no s’ha hagut de lamentar cap víctima mortal. De seguida s’ha donat la paraula als tècnics dels diferents serveis de Protecció Civil i als membres dels cossos de Bombers i de Mossos, que han descrit des del punt de vista de la coordinació de les emergències l’anàlisi dels fets ocorreguts els últims dies.

 

Ràpidament han pres la paraula els Alcaldes que, un per un, han començat agraint la feina feta per tots els serveis de implicats, per anar destacant els fets i problemàtiques més importants dels seus municipis. Moltes són reclamacions compartides, com ara la necessitat de reparar les infraestructures de mobilitat i les afectacions a particulars i empreses, en primer terme o la neteja de les lleres dels rius i barrancs, que ajudaria a disminuir danys. També s’ha tractat com millorar la cobertura de telecomunicacions en cas de caiguda de la xarxa de telefonia.

 

Els diferents responsables del Govern han anat prenent nota per tal de poder redactar un informe global del danys ocasionats pel temporal. El Delegat del Govern, Xavier Pallarés, ha emplaçat als Alcaldes a iniciar una coordinació de totes les afectacions per ordre d’urgència, i a fer-ho també a nivell sectorial amb els diferents Directors de Serveis Territorials de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre.

 

Per la seva banda, el Conseller Miquel Buch ha posat de manifest que “administració local i Govern hem treballat junts per prevenir, per fer front a l’episodi i, des d’avui mateix, ens posem a treballar per tornar a la normalitat. Un cop més, treballem plegats per superar les dificultats que se’ns presenten”.

 

El mateix Buch, en posterior roda de premsa, ha anunciat tres línies de treball: l’informe tècnic per demanar les ajudes a l’Estat Espanyol, coordinació interdepartamental per tramitar ajudes als Ajuntaments afectats i, finalment, analitzar les mesures a prendre per a garantir una comunicació segura en episodis d’emergència.

 

Al seu torn, la Presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Carme Navarro, ha destacat la dedicació dels Alcaldes i els serveis municipals durant la llevantada, així com l’actitud de la ciutadania, que ha ajudat a minimitzar els danys i que “a partir d’avui el Consell Comarcal del Montsià ajudarà als municipis a coordinar els tràmits per a fer efectives les ajudes i reclamacions de tots els Ajuntaments”.

 

Amposta, Montsià, 21 d’octubre de 2018

 

Col·labora