Oberta la convocatòria 2022 d’ajuts de lloguer per a persones majors de 65 anys

25/02/2022 Habitatge

Oberta la convocatòria 2022 d’ajuts de lloguer per a persones majors de 65 anys

Les persones majors de 65 anys o que compleixin aquesta edat durant el 2022 ja poden sol·licitar les subvencions per al pagament del lloguer que atorga l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya.  « Amb aquestes subvencions ajudem a famílies amb ingressos baixos o moderats a fer front al pagament del lloguer. L’ajut màxim és de 200 euros mensuals per família (2.400 euros anuals) i el mínim de 20 euros al mes (240 euros anuals)», explica el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig.

Per poder beneficiar-se d’aquestes subvencions cal tenir la residència legal a Catalunya, ser titular del contracte de lloguer de l’habitatge i que sigui el domicili habitual i permanent. A més, en el cas de les Terres de l’Ebre el cost del lloguer no pot superar els 400 euros mensuals. (900 € en cas de famílies nombroses o que algun membre tingui concedida una diversitat funcional i el barem de mobilitat favorable reconegut pel Departament competent).

El termini per sol·licitar els ajuts ha començat aquest divendres 25 de febrer i finalitza el proper 29 d’abril.

Per demanar la subvenció és necessària el NIF/NIE de la unitat de convivència, el contracte de lloguer vigent i els rebuts de lloguer de l’any 2022. Es pot tramitar telemàticament a través de la pàgina web: Subvencions per al pagament del lloguer per a persones grans o bé, presencialment a la seu del Consell Comarcal del Montsià demanant cita prèvia cita prèvia.

 

Col·labora