Nota informativa del Consell d’Alcaldes del Montsià

04/06/2020 Actualitat

Nota informativa del Consell d’Alcaldes del Montsià

 

 

El dimecres 3 de juny de 2020 es va celebrar, telemàticament, el Consell d’Alcaldes del Montsià. Primer de tot, el president del Consell Comarcal, en nom dels alcaldes i alcaldesses de la comarca va voler manifestar el seu condol als familiars i amics de les víctimes de la pandèmia, també va voler mostrar la seva preocupació per les conseqüències socioeconòmiques derivades d’aquesta crisi sanitària. Per acabar la intervenció inicial es va voler fer valdre l’heroica tasca de tot el personal sanitari, des del personal de neteja dels hospitals i fins als professionals dels serveis d'urgències, personal d'ambulàncies, etc.

Un cop finalitzada la intervenció inicial, Joan Roig va cedir la paraula a la  directora dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, la qual va informar els alcaldes i alcaldesses sobre l’estat de la regió sanitària respecte a la pandèmia de la COVID-19. Els primers casos diagnosticats a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre van començar el 12 de març. Fins a aquest moment les dades registrades han estat de 325 infectats i 15 traspassos.

Un cop va finalitzar la intervenció de la Sra. Lleixà, es va passar a donar compte als alcaldes dels següents acords del passat ple:

Acord sobre l’acceptació de la delegació de competències en matèria de salubritat pública dels municipis de la Sénia, Mas de Barberans i Ulldecona.

L’'establiment del servei comarcal de salubritat pública, que compren el:

  • Control de les plagues de mosquits (totes les tipologies).
  • Control de mosca negra i altres espècies.
  • Control de rosegadors i altres animals que poden produir problemàtiques de salut.
  • Desinfecció i desratització d'equipaments i infraestructures.

Acord sobre la relació econòmica i la contraprestació dels serveis prestats pel COPATE a favor dels ajuntaments, proposant mantenir una relació econòmica directa entre el COPATE i els ajuntaments de la comarca del Montsià.

Per últim el consell d'Alcaldes del Montsià, per unanimitat dels seus membres, va mostrar la seva solidaritat i suport al COPATE i particularment al seu president, en referència a l'estafa que ha sofert l'ens i que de manera malintencionada s'ha vinculat a la seva gestió.

Col·labora