Més de 9.000 alumnes d’educació infantil, primària i secundària inicien el nou curs escolar 2021-2022 al Montsià

13/09/2021 Educació

Més de 9.000 alumnes d’educació infantil, primària i secundària inicien el nou curs escolar 2021-2022 al Montsià

Després de les vacances d’estiu els centres educatius del Montsià han obert les seves portes per iniciar el nou curs escolar 2021-2022.  Han començat les classes un total de 9.233 alumnes d’educació infantil, primària i secundària.

El curs s’ha estrenat sense incidències a tota la comarca, també a Alcanar on dos centres van resultar greument afectats durant els aiguats de l’ú de setembre.

Entre les novetats principals d’enguany hi ha la implementació de noves titulacions. N’és el cas de la doble titulació que ofereix l’Institut de Tecnificació d’Amposta amb batxillerat i ensenyaments esportius amb socorrisme, així com el que ofereix Esardi i l'Institut Ramon Berenguer IV, també d’Amposta, en què els estudiants del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'arts plàstiques i disseny podran acabar els seus estudis obtenint també el títol de batxillerat d'arts. S’hi suma també el nou cicle d'FP bàsica en manteniment d'instal·lacions esportives a l’Institut de Tecnificació. A Alcanar també estrenen titulació, concretament a l’Institut Sol de Riu amb la incorporació del Programa de Formació i Inserció (PFI) Auxiliar de Vivers i Jardins. A la Ràpita també han estrenat el PFI Auxiliar d'Activitats Aqüícoles a l’Institut d'Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya.

Mentre els municipis més grans implementen proves pilot amb més oferta formativa per l’alumnat de la comarca, pobles més petits com Mas de Barberans segueixen oferint servei educatiu a infants d’1 a 3 anys en les escoles rurals gràcies al conveni entre el departament d’educació i el propi ajuntament per la implantació del primer cicle de l’educació.  

Quan al Servei de Transport Escolar, gestionat des del Consell Comarcal del Montsià, aquest primer dia de curs, 13 de setembre, ha traslladat a un total de 234 alumnes entre les 10 rutes que hi ha establertes.

Aquest servei es presta de manera gratuïta a l’alumnat que ha de cursar educació primària o secundària obligatòria fora del seu municipi perquè al seu no hi ha oferta. N’és el cas dels veïns i veïnes de Freginals, Godall, la Galera, Masdenverge i Mas de Barberans que cursen l’ESO a Santa Bàrbara, d’acord amb el mapa escolar establert pel Departament d’Educació. També es dóna servei a aquelles persones que cursen els estudis obligatoris però que no s’han de desplaçar del seu terme municipal. És el cas dels veïns i veïnes del Poblenou del Delta, dels barris d’Ulldecona i d’Alcanar, on són els propis ajuntaments els qui financen el cost del Servei de Transport Escolar. El jovent que cursa estudis d’ensenyament postobligatori també en pot fer-ne ús del servei, tot i que aquesta línia no  està subvencionada.

Aquest servei també es presta a les persones usuàries dels centres d’Educació Especial. S’espera que durant els propers dies el nombre de persones que es beneficien del Servei de Transport Escolar s’incrementi.

Dades per municipis

Alcanar

Escola Joan Baptista Serra d’Alcanar: 600

Escola Marjal de les Cases: 102

Institut Sòl de Riu d’Alcanar: 466

Amposta

Escola Pública Soriano Montagut

Escola Miquel Granell

Escola Pública Consol Ferré

Col·legi Sagrat Cor

Institut Escola Agustí Barberà

Institut Ramon Berenguer IV

Institut de Tecnificació

3.260 en total

Freginals

Escola Zer Montsià: 20

La Galera

Escola Sant Llorenç- ZER Montsià: 49

Godall

Escola Sant Salvador- ZER Montsià: 25

Masdenverge

Escola Rosa Gisbert- ZER Montsià: 64

Mas de Barberans

Escola Teresa Subirats i Mestre - ZER Montsià: 25

Els Muntells

Escola Setze de Febrer:17

La Ràpita

Escola Carles III: 580

Escola Horta Vella: 375

Col•legi Sagrada Família: 305

Institut els Alfacs:719

IEPAAC: 97

Santa Bàrbara

IES Les Planes

Col·legi Públic Jaume Balmes

600 aprox. en total

Sant Jaume d’Enveja

Escola Pública Sant Jaume: 245

La Sénia

CEIP Jaume I: 460

Institut la Sénia: 350

Ulldecona

CEIP Ramón y Cajal: 514

Ins Manuel Sales i Ferré: 360

 

 

 

Col·labora