La Sénia, protagonista del Dia de la comarca a la 58a Fira de Mostres d’Amposta

11/12/2018

La Sénia, protagonista del Dia de la comarca a la 58a Fira de Mostres d’Amposta

  • La investigadora senienca Maria Victòria Almuni, Creu de Sant Jordi 2018, convidada d’honor.
  • Durant els 4 dies de Fira, La Sénia ha mostrat les seves propostes culturals, turístiques i gastronòmiques.

La Sénia va ser el passat dissabte 8 de desembre el municipi convidat al tradicional Dia de la comarca de la 58a edició de la Fira de Mostres d’Amposta, que ahir va tancar les portes.

Els actes del Dia de la comarca van començar amb la rebuda d’autoritats a la seu del Consell Comarcal del Montsià, on es va fer l’acte de reconeixement a la Historiadora de l’art i investigadora senienca Victòria Almuni Balada, recentment guardonada amb la Creu de Sant Jordi -una de les 3 distincions catalanes més prestigioses- pel Govern de Catalunya a l’exili “per la seva recerca especialitzada en temes històrics i arquitectònics de les Terres de l'Ebre i del nord del País Valencià".

Victòria Almuni i Balada (La Sénia, 1962) és Doctora en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona i la seva recerca s'ha centrat en l'estudi de diversos monuments i edificis rellevants de les comarques compreses a la diòcesi de Tortosa. Ha estat professora d'institut i és professora associada del Departament d'Història i Història de l'Art de la Universitat Rovira i Virgili (Didàctica de les ciències socials).

L’Alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, l’Alcalde de La Sénia, Joan Moisés, i la Presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Carme Navarro, van fer uns breus parlaments sobre temes d’actualitat de la Sénia, la comarca i les Terres de l’Ebre i també un agraïment a la trajectòria de la convidada d’honor.

Al seu torn, Victòria Alumuni, va pronunciar un discurs amb un decàleg de propostes i reflexions sobre la vida, la cultura, la educació i la societat molt inspiradores. Per a finalitzar l’acte la Presidenta del Consell va demanar-li d’estampar una signatura al llibre d’honor de l’ens del Montsià. 

Acabat l’acte formal, la comitiva es va traslladar a l’entrada al Recinte de la Fira de Mostres d’Amposta per reunir-se amb el Grup de Dolçainers de Joventuts Unides i el grup de Jotes senienques de la Casa Andalucia de la Sénia, que van desfilar i actuar davant dels visitants i expositors exteriors de la Fira Amposta.

Per acabar, els assistents van visitar l’estand del Consell Comarcal del Montsià i on el municipi de La Sénia ha mostrat durant els 4 dies de Fira tot el seu potencial, com per exemple els seus millors productes turístics, el Trail Zone o el Centre d’aviació o les rutes pel Parc Natural dels Ports, i gastronòmics, com els diferents tipus d’olis d’oliva, pastissets i altres productes de la cooperativa típics de La Sénia.

Per als visitants a l’estand, es va organitzar un concurs a la xarxa social Instagram amb l’etiqueta #unparatgeperdescobrir, eslògan turístic del municipi, on es va sortejar un lot de productes típics.

Amposta, Montsià, 10 de desembre de 2018

Col·labora