La primera formació de videojocs que es fa a les Terres de l’Ebre amplia termini i flexibilitza requisits per beneficiar a més joves

16/12/2021 Joventut

La primera formació de videojocs que es fa a les Terres de l’Ebre amplia termini i flexibilitza requisits per beneficiar a més joves

El Montsià acollirà al febrer la Formació en Disseny de videojocs, videoart i autoocupació impulsada per la Diputació de Tarragona, a través del projecte Joves Emprèn Rural, i l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Montsià. Aquest curs estava previst iniciar-se al mes d’octubre, però finalment amb l’ampliació del termini d’inscripcions i la flexibilització dels requisits per dur-lo a terme començarà a inicis de 2022.

El curs es farà al Viver d’Empreses de la Galera amb l’associació Video Art Game d’Amposta i consistirà en dissenyar videojocs a través de la gamificació, la programació gràfica, el modelatge 3D, l’story telling, la interacció i el disseny d’interfícies. «Busquem persones joves apassionades pel sector del videojoc i disciplines com el disseny gràfic, la programació, la informàtica o la música. El curs va adreçat a persones amb formació o coneixement de branques diferents, persones que dibuixen, tècnics de so, desenvolupadors, volem qualitats diverses entre l’alumnat perquè l’objectiu final és dissenyar un videojoc», explica, Camilo Reverté, tècnic referent d’ocupació juvenil al Montsià.

Seran 300 hores en total, 225h de formació i 75h d’autoocupació, i s’ofereixen un total de 15 places. S’hi poden apuntar les persones joves d’entre 16 i 29 anys que estiguin com a demandants d’ocupació no ocupades o en busca de millora d’ocupació i que visquin en municipis rurals de Tarragona amb menys de 5.000 habitants o que hagin perdut població durant els darrers 10 anys.  En el cas del Montsià són tots els municipis excepte Amposta. Podeu consultar el llistat aquí: https://www.dipta.cat/empren/sites/empren/files/llistat_municipis_actuacio_0.pdf

El curs és gratuït i les persones participants que s’hagin de desplaçar podran rebre un ajut econòmic de 13,45 €/dia, i fins a un màxim de 807 euros durant tota la formació.

El programa Joves Emprèn Rural, pretén formar joves perquè desenvolupin els seus propis projectes empresarials i idees de negoci a les comarques on resideixen aprofitant els recursos i les oportunitats que se’ls hi ofereix. «Al Montsià ja fa temps que s’està impulsant el sector del videojoc com a motor econòmic, innovació i retenció del talent a la comarca. De fet, el territori compta amb experiències reals en el desenvolupament de videojocs i l’oci digital. Tenint en compte que la formació també promourà la iniciativa emprenedora creiem que és una gran oportunitat impartir aquest curs a la comarca », apunta, Sònia Tomàs, consellera comarcal de Joventut al Montsià.

I és que el sector del videojoc està en constant creixement, especialment a Catalunya que és la davantera de la indústria a nivell estatal. De fet, al 2018 quan el sector facturava 430 milions d’euros ja eren més de 3.300 persones treballant-hi, ara, la Generalitat preveu que al 2022 s’assoleixin els 700 milions d’euros facturats a Catalunya.

A n’aquesta acció formativa, que compta amb un pressupost de més de 53.000 euros, s’hi sumen quatre més que s’oferiran a la demarcació de Tarragona. Entre elles hi ha tres sobre autoocupació i cultura emprenedora que es duran a terme a Sant Jaume dels Domenys, Falset i Gandesa, i una altra sobre l’elaboració de cervesa artesana i autoocupació que es farà a Santa Coloma de Queralt.

Joves Emprèn Rural, liderat per la Diputació de Tarragona compta amb un pressupost de més de 223.000 euros i està cofinançat pel Ministeri de Política Territorial i Funció Pública en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu.

Les inscripcions als cursos es podran realitzar del 15 al 30 de desembre a la Seu Electrònica de la Diputació: https://seuelectronica.dipta.cat/

Col·labora