Forma’t en comunicació alternativa i augmentativa (CAA) i els sistemes augmentatius i alternatius de la comunicació (SAAC)

09/02/2022 Joventut

Forma’t en comunicació alternativa i augmentativa (CAA) i els sistemes augmentatius i alternatius de la comunicació (SAAC)

Treballes amb infants? Forma’t en comunicació alternativa i augmentativa (CAA) i els sistemes augmentatius i alternatius de la comunicació (SAAC) i relacionat de manera inclusiva amb l’alumnat.

Els objectius són oferir consells bàsics sobre diferents estratègies de comunicació i eines i mètodes d’accés per comunicar-se amb persones que necessiten d’altres vies que no només sigui la verbal. A més, aprendreu a treballar amb les persones implicades (persones usuàries, famílies, logopedes i altres persones properes).

Entre el contingut del curs hi ha la introducció a la Comunicació Alternativa i Augmentativa, saber classificar els SAAC, conèixer símbols i diferents tipus d’ajudes tècniques per comunicar-se, així com el paper de la família i l’entorn, entre altres.

Aquest curs s’adreça a totes les persones que treballen amb infants i a aquelles que vulguin  adquirir coneixements sobre la temàtica com, per exemple, les famílies.

La formació té una certificació pròpia de l’entitat formadora que s’obtindrà completant un qüestionari amb preguntes de respostes múltiples. A més, per a totes aquelles persones que siguin docents i estiguin en actiu, la titulació els hi serà reconeguda pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través de l’ICE URV.

“Des de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Montsià intentem cada any diversificar l’oferta formativa per a persones joves i professionals, i l’àmbit de la comunicació i l’atenció a la infància i les famílies, sobre tot amb certes vulnerabilitats ens suposa tot un repte. Com sempre esperem que aquesta formació tingui una bona acollida” ha destacat Sònia Tomàs, consellera comarcal de Joventut, Polítiques d’Igualtat i LGBTI.

El curs té una durada de 10 hores i es farà en format en línia (connexió sincrònica) el cap de setmana del 26 i 27 de març.

El preu del curs és de 20€, però hi ha bonificacions en cas de ser família monoparental, nombrosa o tenir una discapacitat igual o superior al 33%, en aquest cas costa 18€, i per a les persones que fa 6 mesos o més que es troben en situació d’atur el cost del curs és de 17€.

Les persones interessades ja us podeu matricular aquí.

 

Col·labora