Esforç col·lectiu per contindre els contagis de Covid-19 al Montsià

22/01/2021 Actualitat

Esforç col·lectiu per contindre els contagis de Covid-19 al Montsià

El president del Consell Comarcal del Montsià, el president de l’hospital d’ Amposta i l’alcalde de La Ràpita demanen a la ciutadania extremar les mesures de prevenció per doblegar la corba de contagis.

Davant el constant augment de contagis de Covid-19 al Montsià, Joan Roig, Adam Tomàs i Josep Caparrós demanen a la ciutadania extremar les recomanacions sanitàries: mascareta, rentat de mans i distanciament social.

Segons les darreres dades que ha passat el departament de Salut als municipis, el creixement de contagis a la comarca és sostingut. Caparrós, Roig i Tomàs destaquen que l’efecte Nadal ja ha passat i que tot i això els contagis continuen pujant. A més, remarquen que la situació que es viu a la comarca és la més complexa fins al moment perquè en els darrers mesos s’han viscut pics de contagis en àmbits concrets i ara són en l’àmbit comunitari, per això, demanen un últim esforç a la població. «Evidentment que estem molt cansats, la ciutadania està molt cansada, el teixit econòmic dels nostres pobles està molt trinxat (si em permeteu l’expressió), però és l’últim esforç» apunta l’alcalde de La Ràpita; una de les poblacions més afectades per la tercera onada de la pandèmia. L’alcalde rapitenc, també demana que la gent compleixi els tempos de les quarantenes fixades sigui perquè han donat positiu o perquè han estat en contacte amb algun.

Mentrestant, l’alcalde d’Alcanar i president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig, dóna ànims a les montsianenques i montsianencs: «S’encén una llum d’esperança, han arribat a la nostra comarca les primeres vacunes, una feina de col·laboració ciutadana i  una fita científica sense precedents en un temps rècord i per tant, ara, cal fer un últim esforç. Cal  que ens mantinguem allunyats per poder abraçar-nos definitivament, més tard, sense deixar-nos a ningú darrere». L’alcalde d’Amposta i president de l’hospital comarcal, Adam Tomàs, per la seva banda, afegeix: «Estem a les portes que això s’acabi amb l’arribada de les vacunes que és un procés llarg,  però malgrat que estem al principi del final, estem al pitjor moment en l’àmbit de dades des que va arribar la covid-19». Tomàs destaca que les Unitats de Cures Intensives de les Terres de l’Ebre estan molt tensionades i que des de Salut els han fet reestructurar l’atenció sanitària de l’Hospital Comarcal d’Amposta  i posar a disposició els més de 70 llits de l’antiga residència de gent gran per si cal acollir malalts.

Els alcaldes han recordat que continua el confinament municipal i que les policies locals i els cossos de seguretat se coordinaran perquè tothom ho compleixi.

 


 

Col·labora