Es presenten al Montsià les “Recomanacions contra les agressions sexistes en espais públics d’oci a les TE”

26/07/2018 Actualitat

Es presenten al Montsià les “Recomanacions contra les agressions sexistes en espais públics d’oci a les TE”

• Pretenen abordar d’una manera integral i potenciar la prevenció en situacions de risc.
• La proposta és fruit d’un treball liderat pel Circuit per a l’abordatge de violències masclistes a les TE.


El passat divendres es van presentar a la seu del Consell Comarcal del Montsià, les “Recomanacions per a l’abordatge de les agressions sexistes i violències sexuals en espais d’oci i festius a les Terres de l’Ebre”.

Un cop feta la benvinguda a la jornada per part de la Presidenta del Consell, Carme Navarro, van fer la presentació Maria José Royo Mulet, Tècnica de l’Institut Català de les Dones (ICD), Maria Teresa Lletí, Directora del Servei d’Intervenció Especialitzada de les TE (SIE) i Àngels Castellà, Coordinadora del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Montsià.

Entre la vintena d’assistents, es podien comptar regidors de les àrees, tècnics municipals i algunes entitats i empreses del sector d’oci i jove. Després de la presentació, es va obrir un torn de debat, on es van posar en comú les preocupacions de cada col·lectiu i es van traçar possibles línies d’intervenció a curt termini i també de treball de fons a més llarg termini a través de la creació de grups de treball interdepartamentals de les diverses administracions. 

Tothom va convindre que tenim molt camí a recórrer en la igualtat de gènere i que cal fer un esforç des de tots els àmbits, començant per l’administració i seguint per les entitats i empreses que treballen als entorns de l’oci i són qui millor poden intervindre per garantir un oci segur en les festes que es duen a terme als nostres municipis.

Podeu consultar el document de les recomanacions al següent enllaç:
http://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/violencia_masclista/coordinacio/circuits_territorials/Recomenacions-VS-Oci-TerresEbre.pdf 

Amposta, Montsià, 24 de juliol de 2018 

 

Col·labora