Es manté la tendència a l'alça i són més de 6.900 els joves atesos durant el 2017

29/01/2018 Joventut

Es manté la tendència a l'alça i són més de 6.900 els joves atesos durant el 2017

Els Serveis Comarcals de Joventut del Montsià assoleixen una xifra rècord quant a atencions directes a joves. En efecte, un total de 6.923 persones han rebut assessorament pels tècnics de l’Oficina Comarcal de la Joventut i Oficina Jove del Montsià. Tot i que aquests equipaments tenen la seu a Amposta, els seus serveis es descentralitzen per tota la comarca, facilitant l’accés a tots els joves destinataris de les seves actuacions.

 

La majoria de consultes ateses han sigut sol·licituds d’informació general. S’ha de dir que la finalitat d’aquests serveis passa per donar resposta als interrogants que a les persones joves els sorgeixen durant el seu camí cap a la definitiva emancipació. En concret, han estat els aspectes relatius a la salut, seguit molt de prop per l’àmbit formatiu, els que més consultes han generat. També compta amb un percentatge elevat el nombre de sol·licituds d’assessorament en temes laborals i de garantia juvenil, sumant aquestes quatre àrees un 93,83% de totes les consultes ateses. 

 

Per acabar, pel que fa referència a la procedència del jove, la majoria dels atesos provenen d’Amposta (36,60%) i de Sant Carles de la Ràpita (14,28%), però com a nota curiosa, hi ha un percentatge representatiu de joves de fora de comarca (19,23%) que també s’adrecen als Serveis d’Informació Juvenil del Montsià. Pel que fa a l’edat, la franja que va dels 16 als 25 anys és la més nombrosa quant a consultes ateses.

 

Davant aquesta realitat, la consellera de joventut, Sònia Tomàs, valora molt positivament l’acceptació d’aquests equipaments per part dels joves i destaca el treball en xarxa que es realitza amb la resta dels municipis del Montsià. Els Serveis Comarcals de Joventut han esdevingut un referent per al jove quant a oferta formativa, tallers en matèria de salut i orientació laboral. En aquest sentit, i per a totes les persones interessades en la programació de cursos que s’ofereixen des d’ambdós serveis per aquest 2018 ja estan disponibles al web: www.montsiajove.org 

 

Amposta, 18 de gener de 2018

Col·labora