El SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, implementa la possibilitat d’atendre a les dones via telemàtica

25/01/2021 Serveis Socials

El SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, implementa la possibilitat d’atendre a les dones via telemàtica

Davant les mesures de prevenció per la covid-19 el SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, estableix la possibilitat d’atendre a les dones via telemàtica en el servei psicològic i jurídic. L’objectiu és que cap dona es quedi sense l’atenció necessària per motius de desplaçament.

D’aquesta manera, totes les dones de la comarca del Montsià que ho precisen poden tenir un assessorament gratuït en temes de separacions, divorcis, custòdia dels infants, impagament de manutencions, incompliments de contractes laborals o privats, etc. També se’ls hi dóna informació i assessorament per reclamar herències i legítimes, així com en el cas d’haver perdut l’habitatge o tenir deutes. El servei psicològic tampoc s’atura i ofereix suport en casos de baixa autoestima, dificultat en les relacions socials, ansietat o angoixa, conflictes familiars, processos de dol, entre altres.

Des del SIAD també es treballa per afavorir l’associacionisme femení que apodera les dones. L’equip del SIAD que està format per una coordinadora, una psicòloga i una jurista, també du a terme tallers i xerrades en tots els àmbits comentats abans i s’encarrega de prevenir i detectar possibles situacions de violència masclista.

A aquest servei poden accedir totes les dones que resideixen en algun dels municipis de la comarca del Montsià sol·licitant cita prèvia a través del telèfon 977 70 74 96, del mòbil 648 164 587 via Whatsapp o per correu electrònic a siad@montsia.cat.

L’atenció presencial se presta a la seu del Consell Comarcal del Montsià a la plaça Lluís Companys d’Amposta i també a diferents municipis del Montsià de manera itinerant. L’horari d’atenció telefònica és de dilluns a divendres de 9.00h a 14.00h i els dimecres a la tarda de 15.00h a 18.00h. Les visites concertades es realitzen els dimecres de 9.00h a 14.00h i de 15.00h a 18.00h i els dijous de 9.00h a 14.00h.

Col·labora