El Montsià organitza 11 neteges simultànies a les diferents poblacions de la comarca coincidint amb el dia mundial del Clean Up

16/09/2021 Actualitat

El Montsià organitza 11 neteges simultànies a les diferents poblacions de la comarca coincidint amb el dia mundial del Clean Up

Durant el cap de setmana hi haurà a la comarca 10 neteges simultànies sent el dissabte 18 de setembre l’epicentre. La Sénia farà la neteja el cap de setmana següent, el dissabte 25.

Aquest estiu el Montsià s’ha convertit en la primera comarca en tenir un repte conjunt entre tots els municipis al Catalunya Clean Up Challenge.

La iniciativa –Montsià Clean Up Challenge- impulsada entre el Consell Comarcal del Montsià i Catalunya Clean Up Challenge i la col·laboració de tots els ajuntaments adherits, amb el lema “Convertim el Montsià en la comarca més neta”, pretén motivar a totes les veïnes i veïns de la comarca a recollir els residus que es troben en els espais naturals. «És imprescindible conscienciar la ciutadania de la importància de no embrutar i netejar el nostre entorn.  Els residus són una problemàtica ben present en l’actualitat i des de l’ens comarcal tenim molt clar que volem estar al costat de la solució», apunta el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig.  «És molt satisfactori veure la implicació de les diferents poblacions de la comarca, a més, ha estat essencial per poder tirar endavant el repte a nivell del Montsià»

Per participar-hi només cal descarregar-se l’aplicació de mòbil gratuïta Litterati, unir-se al repte amb les etiquetes #Montsia i #Catalunya i tenir ganes de millorar l’entorn. Quan es troba algun residu cal fer-li una foto i recollir-lo. La mateixa app Litterati geolocalitza automàticament l’objecte fotografiat i també permet posar etiquetes d’allò que s’ha trobat, el seu material i la seva marca. https://www.youtube.com/watch?v=3x0mWdcUpbg

La iniciativa va arrencar el 17 de maig, coincidint amb el Dia Mundial del Reciclatge. Durant la setmana de la natura, el 5 de juny, ja es van organitzar diferents neteges i es van recollir 1.600kg de brossa a la comarca.

L’acció d’aquest cap de setmana és a la que hi participaran més municipis fins al moment, 10 dels 13 que son i havent organitzat un total d’11 activitats. Alcanar ha sigut el municipi que ha organitzat dos recollides, una el dissabte a Alcanar Platja i l’altra el diumenge a les Cases d’Alcanar. Després de les inundacions de l’ú de setembre asseguren que encara tenen molta feina a fer, i són molts els residus que han irromp al medi natural.

Godall encetarà la marató de neteges el divendres la tarda amb una neteja pel nucli del poble. Durant el dissabte hi haurà neteges a Alcanar Platja, la Ràpita, Masdenverge, la Galera, Ulldecona, Sant Jaume d’Enveja, Els Muntells i Mas de Barberans. El diumenge s’afegirà la de les Cases d’Alcanar i el dissabte 25, la Sénia en farà una altra pel camí de la timba de la Marraixa.

La recollida de la Ràpita és durà a terme a la Badia dels Alfacs juntament amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre i la iniciativa de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània que coordina una jornada conjunta de recollida de residus en els tres territoris que la componen: les Illes Balears, Catalunya i la Regió d’Occitània.

 

Horaris

Divendres 17 de setembre:

Godall, a les 17.30 h trobada al Casal Municipal

Dissabte 18 de setembre:

La Galera, a les 9.00h trobada davant l’ajuntament

Sant Jaume d’Enveja, a les 9.00 h trobada al passeig fluvial a l’altura del Pont lo Passador

Ulldecona, a les 9.30 h al camí de l’olivar

Alcanar, a les 10.00 h trobada al final del carrer Mérida

Masdenverge, a les 10.00 h trobada al barranc a la zona Fondo

La Ràpita, a les 10.00 h a la platja del Molinet a la Badia dels Alfacs

Mas de Barberans, a les 17.30 h trobada a la zona de la cooperativa

Els Muntells, a les 18.00 h trobada a la plaça de bous

Diumenge 19 de setembre:

Les Cases d’Alcanar, a les 10.00 h trobada al final del carrer Lepanto

Dissabte 25 de setembre:

La Sénia, a les 10. 00 h trobada a la peixera fins a la Timba de la Marraixa

 

 

 

 

Col·labora