El Consell d’Alcaldes del Montsià aborda temes de sostenibilitat, ocupació i treball

13/10/2021 Actualitat

El Consell d’Alcaldes del Montsià aborda temes de sostenibilitat, ocupació i treball

El Consell Comarcal del Montsià coordinarà, un any més a la comarca, el Pla d’Ocupació que dirigeix la Diputació de Tarragona. Un programa que permet donar feina a persones que porten molt temps aturades facilitant-los-hi la reinserció laboral. A més,  a través del pla es beneficia als municipis, ja que, les persones contractades duen a terme actuacions de recuperació, preservació, manteniment i neteja de diferents zones urbanes i rurals. «Per tal que tots els municipis es beneficien per igual fem un repartiment bianual dels treballs de la brigada entre dos grups de municipis, aquest 2021 els sis Ajuntaments (la meitat del total) beneficiaris del Pla d’ocupació són: Sant Jaume d’Enveja, Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara, Freginals i la Galera», ha comentat el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig.

En la mateixa línia, també s’han exposat les previsions de les actuacions pel proper Programa de Treball i Formació que en aquest cas dirigeix el SOC, Servei d’Ocupació de Catalunya. De moment, al Montsià hi haurà dos línies, una que anirà dirigida a persones majors de 45 anys aturades de llarga durada i una altra dirigida a dones aturades de llarga durada sense prestacions o bé que hagin patit violència masclista. En ambdós convocatòries les persones contractades prestaran els seus serveis majoritàriament en els municipis de menys població de la comarca.

La sessió s’ha iniciat amb la intervenció del diputat delegat de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori, Josep Forasté, proposant als municipis tancar el cicle de l'anterior Pacte d'Alcaldes per l'Energia i  unir-se al Pacte d'Alcaldies pel Clima i l'Energia. Aquest nou pacte incorpora compromisos molt més ambiciosos, inspirats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030,i alineats amb l'objectiu europeu d'arribar a la neutralitat climàtica l'any 2050, la necessitat d'abordar l'adaptació al canvi climàtic i el compromís de pal·liar la pobresa energètica.

 

Col·labora