El Consell Comarcal del Montsià contracta una jove a través del Programa 'Joves en Pràctiques' de Garantia Juvenil

15/01/2021 Joventut

El Consell Comarcal del Montsià contracta una jove a través del Programa 'Joves en Pràctiques' de Garantia Juvenil

El Consell Comarcal del Montsià ha contractat una jove en pràctiques per treballar durant sis mesos a jornada completa a l’Àrea de Mitjans de Comunicació de l’ens.

Aquest contracte s’ha efectuat mitjançant el programa d’Experiència professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb el cofinançament del Fons Social Europeu a través de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, i el Consell Comarcal del Montsià. En aquest cas, l’ens comarcal ha rebut una subvenció d’11.000 euros per a la contractació, d’acord a la Resolució TSF/2537/2020, de 20 d’octubre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

Des de l’any 2016 -quan se va posar en funcionament aquest Programa- el Consell Comarcal del Montsià ja ha contractat 20 joves. «Ens genera satisfacció poder donar, un any més, una oportunitat laboral al jovent del territori, especialment enguany que s’ha ofert una plaça en l’àmbit de la comunicació, ja que, tot i ser un sector professionalitzat, té poques oportunitats a les Terres de l’Ebre», ha apuntat Sònia Tomàs, consellera de Joventut, Polítiques d’Igualtat i LGBTI al Consell Comarcal del Montsià.

Per optar-hi, les persones han de tenir entre 16 i 30 anys, estar inscrites en el Registre com a beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO) al SOC, i també acreditar la possessió d'un títol universitari, de formació professional de grau mitjà o superior, o títols oficialment reconeguts com a equivalents, o d'un certificat de professionalitat que habiliti per a l'exercici professional.

Aquest programa de Garantia Juvenil té com objectiu facilitar l'accés del jovent al món laboral. Durant els sis mesos de pràctiques les persones beneficiàries adquireixen experiència, aptituds i competències per tal d’afavorir la incorporació al mercat laboral de manera estable.

Col·labora