El Consell Comarcal del Montsià commemora el Dia Internacional de les Dones per la igualtat de totes les persones

09/03/2021 Actualitat

El Consell Comarcal del Montsià commemora el Dia Internacional de les Dones per la igualtat de totes les persones

El Consell Comarcal del Montsià es suma a les reivindicacions d’aquest #8deMarç per la igualtat de totes les persones.

Per commemorar aquest dia s'ha fet un acte telemàtic en el que es mostra l’exposició que han preparat des del #SIAD (el Servei d’Informació i Atenció de les Dones) amb col·laboració amb els ajuntaments de la comarca: ‘Reconstruint el món: La nostra història’. Es posa en valor i es reconeixen a 12 de les moltes dones de la comarca del Montsià que han tingut un paper significatiu en el nostre relat i, especialment, en la història del seu municipi. Dones que han trencat amb els estereotips de gènere imposats durant segles per la construcció i instrumentalització de la cultura patriarcal en la societat i que, malauradament, encara està vigent.

En l'acte que ha estat en format vídeo es pot escoltar a Tere Reche, qui va ser regidora de l'Ajuntament d'Amposta durant més de 20 anys i diputada a la Diputació de Tarragona. Actualment és presidenta de l'Assemblea Local de Creu Roja d'Amposta i des de l’Ajuntament l’han escollit com a dona feminista referent de la ciutat.

L’acte ha estat presentat pel president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig Castell, i la consellera de Polítiques d’Igualtat, Sònia Tomàs Roiget i ha conclòs amb la lectura del manifest del Dia de les Dones 2021 a càrrec de l’equip del SIAD.

Acte de Comemoració del Dia Internacional de les Dones

Col·labora