El Consell Comarcal del Montsià aprova el Pla Comarcal de polítiques de Dones 2020-2024

15/10/2020 Serveis Socials

El Consell Comarcal del Montsià aprova el Pla Comarcal de polítiques de Dones 2020-2024

El Pla identifica les problemàtiques socials de les dones de la comarca i proposa solucions en matèria d’igualtat de gènere

Aquest dimecres 14 d’octubre, la Comissió Informativa de Serveis a les Persones ha aprovat el Pla Comarcal de polítiques de Dones 2020-2024 per unanimitat. Aquest document, elaborat per les tècniques de l’Àrea comarcal de servei a les persones al llarg dels últims mesos, s’ha realitzat a partir d’un estudi social, una enquesta i de diferents entrevistes.

L’enquesta va realitzar-se entre els mesos de gener i febrer d’aquest any, la van contestar un total de 1086 dones de la comarca del Montsià. Aquest estudi va donar uns resultats bastant preocupants, ja que a l’apartat de violències masclistes, el qual van contestar unes 200 dones, i el  91,5% de les enquestades havia patit violència psicològica en l’àmbit social i el 76,5% haver-la patit en l’àmbit de la parella. Un 18% havia patit violència sexual en l’àmbit social. 

Les dades extretes d’aquests estudis han ajudat en gran manera a detectar les principals mancances pel que fa a les desigualtats entre homes i dones a la comarca del Montsià. A això, se li sumen els 7 eixos que han estructurat el Pla Comarcal de polítiques de dones així com les entrevistes, l’enquesta i el pla de treball, el qual desenvolupa les accions per pal·liar el biaix de gènere existent:

  1. Coeducació i promoció de valors i models igualitaris. 
  2. Promoció de l’equitat en el treball i la corresponsabilitat en els usos del temps.
  3. Prevenció, erradicació i recuperació de les violències masclistes. 
  4. Qualitat de vida
  5. Participació política i social i apoderament personal i comunitari de les dones.
  6. Visibilització de les dones i comunicació no sexista.
  7. Transversalització de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques. 

La consellera responsable de l’Àrea de polítiques d’Igualtat i LGTBI, Sònia Tomàs, ha declarat: “Les dades mostren unes línies molt clares a seguir en la planificació de les polítiques comarcals, accions de formació en el respecte a la diversitat, la no violència envers les dones i reforç en accions entre persones joves per trencar la influència del model patriarcal i romàntic a través del qual es relacionen”.

El Pla Comarcal de Polítiques de Dones està vigent i ho estarà fins a l’any 2024, es presenta com un document cabdal a l’hora de caminar cap a la igualtat real entre homes i dones a la comarca del Montsià.

 

Col·labora