Aquest 31 de març commemorem el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere a través d’un directe per Instagram

31/03/2021 Actualitat

Aquest 31 de març commemorem el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere a través d’un directe per Instagram

Saps què vol dir transitar? Coneixes les reivindicacions de les persones trans? Aquest dimecres 31 de març és el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere i per commemorar-lo des de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat i LGBTI es farà un directe per Instagram amb dues protagonistes. Serà de 19 a 20 hores a través del compte @montsiajove.

Les convidades per fer l’entrevista són Gina Serra i Joana López, membres de l’Associació ATC Llibertat, l’Associació de transsexuals, intersexuals y transgèneres  de Catalunya i membres del Consell Nacional LGBTI. Són dones que lluiten per la vida digna de les persones transgèneres i ho fan des del coneixement en primera persona d’haver fet el trànsit i, malauradament també, d’haver patit transfòbia.  «Un cop més satisfacció per l'organització d'aquesta iniciativa de directe a Instagram en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere i molt agraïdes de la disponibilitat a col·laborar de les persones membres de l’Associació ATC Llibertat, l’Associació de transsexuals, intersexuals i transgèneres  de Catalunya i membres del Consell Nacional LGBTI. Perquè les polítiques públiques tinguin incidència ens calen aquestes col·laboracions i esperem contribuir a fer més visibles les problemàtiques d'aquest col·lectiu per tal de facilitar el seu projecte vital i professional amb normalitat en el si de la nostra societat», explica la consellera l'Àrea de Polítiques d'Igualtat i LGTBI del Montsià, Sònia Tomàs.

El col·lectiu trans són persones que no se senten identificades amb el sexe que se’ls hi ha assignat i que decideixen fer el trànsit, procés que es fa per viure socialment en l’altre gènere, modificar la documentació oficial (DNI, TIS...) amb el nom d’ús social i modificar el cos amb l’objectiu de feminitzar-lo o masculinitzar-lo, segons el cas. És un procés feixuc administrativament parlant, però sobretot complex a nivell emocional i físic. Una evolució sovint estigmatitzada i rebutjada, tant en l’àmbit familiar, professional  com social.

Aquest  31 de març visibilitzem les persones trans en tots els àmbits de la vida amb l’objectiu d’ajudar a sensibilitzar contra la seva discriminació arreu del món tot reivindicant  el respecte i la igualtat de drets de totes les persones.

 

 

Col·labora