Alumnat del Servei Comarcal de Català del Montsià participa a l'acte del Dia Internacional de la Llengua Materna a Amposta

23/02/2021 Actualitat

Alumnat del Servei Comarcal de Català del Montsià participa a l'acte del Dia Internacional de la Llengua Materna a Amposta

Alumnat dels cursos de català que imparteix el Servei Comarcal de Català (SCC) del Montsià participen a l'acte commemoratiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, organitzat per la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d'Amposta. 

Una data que reivindica la preservació i protecció dels idiomes i dialectes que es parlen a tot el món. Des del Servei Comarcal de Català del Montsià per mostrar i donar veu a la gran diversitat lingüística que hi ha a la comarca es va elaborar un vídeo. S’iniciava amb la presentació que va fer la tècnica de normalització lingüística, Isabel Obradós, en la qual també explicava les accions que tira endavant el  Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), mentre que 14 alumnes de diferents nacionalitats, feien una petita intervenció en català i amb les seues respectives llengües maternes com: castellà, francès, àrab, hindi, vietnamita i wòlof.

Enguany ha estat el 16è any que la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d'Amposta commemora aquest dia. Aquest cop ha estat en un format ben diferent passant de l’acte presencial a un seguit de vídeos en línia a través de les xarxes socials en els quals han intervingut representants d'institucions i col·lectius de la ciutat implicats en l'ensenyament de llengües i en matèria de cohesió social. 

Vídeo: https://fb.watch/3QLowQSkzF/

 

Col·labora