Actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones

12/03/2019

Actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones

El passat dijous s’inicià el cicle de conferències que des del Consell Comarcal del Montsià, l’Ajuntament d’Amposta, el Campus Extens URV-Amposta i el Museu de les Terres de l’Ebre s’ha programat en motiu del Dia Internacional de la Dona. En concret el dia 7 de març es va fer la primera conferència amb el títol “Les mestres de la República” que va anar a càrrec de la Sra. Montserrat Duch i Plana, Catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili. El dijous 14 de març es realitzarà la segona i última conferència “Les onades del moviment feminista” a càrrec de la Sra. Carme Garcia Yeste, professora del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili.

El cicle de conferències s’inclou dins la commemoració del Dia Internacional de la Dona, diada declarada oficialment el 1975 per l’Assemblea General de l’ONU, i que aquest 2019 ha triat el tema “Pensem en igualtat, construïm amb intel·ligència, innovem per al canvi”. En ella s’aborda la igualtat de gènere des de diferents àmbits: històric, social, laboral, jurídic, econòmic... En aquestes dues sessions es cercarà l’aproximació a la història del moviment a nivell global des de finals del segle XIX fins l’actualitat i s’examinarà quina era aquesta realitat en el període de la República a partir d’un col·lectiu concret, en aquest cas les mestres.

La jornada està oberta al públic en general, a les persones interessades pels moviments socials i de gènere, per la història i també a aquelles persones sensibilitzades en aconseguir la igualtat a tots els nivells així com per a tots aquells professionals que treballen en algun dels sectors en els quals la jornada focalitza el debat i la reflexió.

PROGRAMA

7 de març a les 19 h

“Les mestres a la República” a càrrec de la Sra. Montserrat Duch i Plana, Catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili

14 de  març a les 19 h

“Les onades del moviment feminista” a càrrec de la Sra. Carme Garcia Yeste, professora del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili

Col·labora