8 de març: Dia Internacional de les Dones

08/03/2020

8 de març: Dia Internacional de les Dones

Avui 8 de març és un dia cabdal per reivindicar els drets de les dones i el seu paper imprescindible en la societat i en la història. No obstant això, el Consell Comarcal del Montsià vol reivindicar que cada dia hauria de ser 8 de març, qualsevol moment al llarg de l'any és necessari per lluitar contra una de les pitjors lacres que existeix: el masclisme

Aquest 2020, l'ONU ha escollit el lema "Sóc de la Generació Igualtat: Pels drets de les dones", en el marc de la commemoració dels 25 anys de Conferència de Beijing. Una conferència que va marcar un punt d'inflexió a l'agenda mundial de la igualtat entre dones i homes i va establir un full de ruta més progressista per a l'empoderament de les dones a tot el món. Generacions de dones han lluitat de manera incansable i determinada per la llibertat. Una llibertat que avui, gràcies a elles, és un patrimoni col·lectiu. La societat no pot acceptar que la meitat de la seva població pateixi desigualtats i discriminacions. El masclisme no és compatible amb la democràcia, la llibertat i la igualtat.

Malgrat els avanços, les desigualtats que sofreixen les dones en l'àmbit laboral persisteixen. Segons l'Institut Català de les Dones (ICD) el biaix salarial entre homes i dones se situa en un 23% l'any 2017. Per tant, creiem que la lluita per aconseguir una igualtat retributiva entre homes i dones és ineludible. Com també ho és millorar la conciliació laboral, a partir de fomentar la corresponsabilitat entre homes i dones o garantir la igualtat d'oportunitats incrementant la presència de dones en càrrecs de responsabilitat i incrementar la conscienciació i la sensibilització en matèria d'igualtat. 

L'any passat a Catalunya dotze dones van ser assassinades a causa de la violència masclista. Aquesta xifra és intolerable i inadmissible, des del Consell Comarcal del Montsià volem reivindicar que l'única xifra vàlida és zero. El Consell Comarcal del Montsià i totes les persones que el formen, se sumen a totes les proclames que reivindiquen la igualtat de gènere en tots els àmbits de la vida. A més, aquesta institució lluita per aportar el seu gra de sorra a la causa,amb l'objectiu de pal·liar les desigualtats i els greuges que sofreixen les dones en el seu dia a dia.

Col·labora