En Comú Guanyem

Ple ordinari N.4/ 2021

7 de juliol de 2021

  1. MOCIÓ, QUE PRESENTA EL GRUP COMARCAL D'ECG, PER ATURAR L’INTENT D’UN NOU TRANSVASAMENT DE L’EBRE AL BAIX CAMP.

Arrel de la pretensió d’ampliar a més poblacions el minitransvasament d’aigua del riu Ebre al Camp de Tarragona, el grup comarcal d’En Comú Guanyem considerem que aquesta ampliació és totalment contradictòria amb les necessitats reals del Delta de l’Ebre. De fet, entenem aquesta manera de gestionar l’aigua com una amenaça per a l’ecosistema i el que necessitem és una reducció progressiva d’aquests cabals.

En conseqüència, S'ACORDA:

1. Instar al Govern de la Generalitat a rebutjar qualsevol tipus d’ampliació del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), tant en hectòmetres cúbics com en municipis consorciats.

2. Impulsar un Pacte per l’Ebre entre els agents econòmics i socials del territori per reduir de manera progressiva la transferència d’aigua al Camp de Tarragona i aplicar polítiques hídriques sostenibles d’aprofitament enlloc de polítiques d’extracció.

3. Comunicar els acords al Govern de la Generalitat, als grups polítics del Parlament de Catalunya, a la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), a Ecologistes en Acció, GEPEC així com els sindicats i associacions empresarials de les Terres de l’Ebre i totes les associacions del municipi.

Moció aprovada per unanimitat (ERC-11; CP-5; JUNTS-5; ECG-2)

Col·labora