“Atura’t, situa’t i pensa-hi”

25/05/2021 Actualitat

“Atura’t, situa’t i pensa-hi”

El SIAD del Montsià engega la campanya “Atura’t, situa’t i pensa-hi”, la qual pretén mitjançant preguntes, frases, paraules o imatges fer reflexionar la població del Montsià sobre diferents situacions de la vida quotidiana que afecten a les dones a nivell social, psicològic i jurídic.

La campanya consisteix a publicar periòdicament missatges mitjançant posts a les xarxes socials que cridin l’atenció i que facin reflexionar. En resum, prendre consciència de situacions interioritzades i normalitzades en àmbits com el treball, la família, la parella, la salut..., i que posant fil a l’agulla es poden treballar i gestionar millor. El Servei d'Informació i Atenció a les Dones pot donar un cop de mà a les dones per fer-ho i gestionar adequadament processos o situacions vitals inevitables com són el dol, les malalties, l’estrès, etc.   

Des del SIAD s’ofereix a les dones informació i assessorament en tots els camps rellevants del seu projecte vital. El servei està format per una advocada que assessora en temes com separacions, impagament de manutencions, o incompliments de contractes laborals i privats; una psicòloga que ofereix suport a les dones en baixa autoestima, ansietat, conflictes familiars, processos de dol, entre altres, i una coordinadora.

Cal remarcar que és un servei públic, totalment gratuït, confidencial i itinerant. A més, des de fa diversos mesos hi ha la possibilitat d’atendre a les dones via telemàtica en el servei psicològic i jurídicD’aquesta manera cap dona es queda sense l’atenció necessària per motius de desplaçament.

L’atenció presencial se presta a la seu del Consell Comarcal del Montsià a la plaça Lluís Companys d’Amposta i també a diferents municipis del Montsià de manera itinerant. L’horari d’atenció telefònica és de dilluns a divendres de 9.00h a 14.00h i els dimecres a la tarda de 15.00h a 18.00h. Les visites concertades es realitzen els dimecres de 9.00h a 14.00h i de 15.00h a 18.00h i els dijous de 9.00h a 14.00h.

Col·labora