CICLE DE XERRADES-COL·LOQUI: “TRENCANT MITES SOBRE LA DESIGUALTAT DE GÈNERE A L’EUROPA DEL SEGLE XXI

print pdf
Cultura -
 • Calendari: 16/1/2017 - 26/5/2017
 • Localització: Sala d'Actes del Museu de les Terres de l'Ebre

  CICLE DE XERRADES-COL·LOQUI: “TRENCANT MITES SOBRE LA DESIGUALTAT DE GÈNERE A L’EUROPA DEL SEGLE XXI”

  Dates: 16 de febrer, 9 de març, 20 d’abril i 25 de maig de 2017

  Lloc: Sala d'Actes del Museu de les Terres de l'Ebre.

  Organitza: Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Amposta, G-NET-Equality training network, Erasmus+Programe of the European Union, Observatori de la Igualtat de la URV, Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Montsià, Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta, Museu de les Terres de l'Ebre i Ajuntament d'Amposta. Amb el suport de: Diputació de Tarragona, Ampost@empresa, Institut Català de les Dones i Linia 900 atenció a dones contra la violència masclista.

  PRESENTACIÓ

  El cicle de xerrades-col·loqui aborda l'estat actual de la igualtat de gènere en els diversos àmbits: social, jurídic, econòmic, laboral... A cadascuna de les quatre sessions programades es cercaran nous punts de vista sobre el tema i es farà una reflexió a través del debat posterior, integrant el coneixement teòric amb el pràctic.

  Les persones que dinamitzen les sessions del cicle són professorat de la URV que participa del projecte G-NET, una xarxa internacional d’universitats que imparteixen formació en integració europea i gènere en sis països. Cada sessió és conduïda per un/a especialista en la matèria.

  La jornada està oberta al públic en general, a les persones sensibilitzades en aconseguir la igualtat de gènere a tots els nivells i a tots aquells professionals que treballen en algun dels sectors en els que la jornada focalitza el debat i la reflexió.

  PROGRAMA

  16 de febrer a les 19.30 h

       “Homes i dones, entre el treball i la cura” a càrrec de la Dra. Paloma Pontón, sociòloga i membre del grup de recerca de la URV "Social and Business Research Lab"

  9 març a les 19.30 h
  

  “T'agrada conduir? A les dones també. Analitzem la publicitat sexista” a càrrec de la Dra. Ana Giménez , professora de Dret Civil de la URV.

  20 abril a les 19.30 h
  
  Cinema i estereotips de gènere: sempre ens quedarà París?” a càrrec del Dr. Víctor Merino, professor de Filosofia del Dret a la URV i especialista en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional. 
  25 maig a les 19.30 h
  
  “Pobresa i exclusió social. Per qué els homes són més pobres que les dones?” a càrrec del Dr. Francesc Valls Fonayet, professor de Sociologia a la URV.

   

  Us podeu descarregar el cartell del programa:

  Cartell

  Menu

  Menú principal

  Formulari de cerca