Cultura Modernisme

Sensualitat en les formes, figures orgàniques, fantasia colorista... El modernisme, com a França va ser l’Art Nouveau, s’oposava al conservadorisme burgès i volia acostar al poble la cultura i l’art, al mateix temps que reconvertir estèticament les ciutats. A Catalunya, aquesta corrent va tenir una personalitat pròpia. Reus, juntament amb Barcelona, es va transformar gràcies a les aportacions de grans arquitectes com Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner o Josep Puig i Cadafalch. La Ruta del Modernisme a Reus et permetrà descobrir les façanes de 26 edificis modernistes, que culminen amb una vista del Centre d’Interpretació Gaudí Centre.

 

Gaudí Centre

 

Sabies que...?

  • Antoni Gaudí és un dels personatges històrics més representatius de la cultura catalana per haver creat una arquitectura única inspirada en la naturalesa i els elements orgànics. De fet, l’any 2002 va ser proclamat Any Internacional Gaudí en commemoració del 150è aniversari del seu naixement.
  • Tot i no destacar precisament per les seves bones notes quan estudiava a l’escola, Gaudí dominava la geometria i els càlculs matemàtics amb mètodes intuïtius que va aplicar a la seva arquitectura per tal que les seves formes s’assemblessin al màxim a la naturalesa.
  • La seva aportació arquitectònica va ser definir tres superfícies amb noms enginyosos provinents de la botànica i la fisiologia, com per exemple: helicoide -que prové d’un tronc d’eucaliptus.; hiperboloide -és la forma del fèmur-; i paraboloide hiperbòlic -la forma que adopten els tendons d’una mà-.

Troba totes les propostes i coneix la seva situació

Mapa: Localitza les activitats
Modernisme
Filtrar per:
MAPA

Vols alguna proposta personalitzada?

Cultura, natura, gastronomia, vi, activitats a la platja o a l'interior...
T'ho posem fàcil!

CONTINUA LLEGINT

També et pot interessar

Què necessites?