Visquem la diversitat a les Terres de l’Ebre amb la jornada lúdica educativa: ‘Sense etiquetes’

15/06/2021 Joventut

Visquem la diversitat a les Terres de l’Ebre amb la jornada lúdica educativa: ‘Sense etiquetes’

Lectura, pintura i circ, aquestes són algunes de les activitats que es duran a terme a l’embarcador d’Amposta el proper 22 de juny com a acte previ per commemorar el dia mundial de l’orgull LGTBI, que se celebra el 28 de juny.  

Amb el lema‘Sense etiquetes’ es pretén fer pedagogia als més petits sobre el col·lectiu LGTBI, estigmatitzat durant molt anys per la invisibilitat i penalització que hi ha hagut cap a les persones que no han seguit els rols imposats durant segles. L’educació és l’eina clau per evitar les discriminacions generades pel desconeixement, per això des de ben petites les persones han de créixer en un entorn que té en compte les diferents maneres de ser.

Amb aquesta finalitat, els SAI (Servei d’Atenció Integral) d’Amposta, Tortosa, dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre juntament amb l’associació Les Arremblades i l’Àrea per la Igualtat de Tracte i no Discriminació LGBTI del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya han organitzat una jornada lúdica educativa. Començarà a les 18.30 h amb conta contes educatius que explicarà alumnat del curs formatiu d’Educació Infantil de l’Institut Montsià. A més, hi haurà una fira de llibres de temàtica LGTBI i feminismes.

Paral·lelament, els infants també podran pintar-se un arc de Sant Martí, símbol representatiu del col·lectiu. Per la seva banda, l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta oferirà activitats diverses per a infants de circ.

Durant la jornada també es podrà veure l’exposició itinerant ‘Vull ser qui soc’ de l’Àrea LGTBI. A partir de les vuit del vespre el col·lectiu artístic ‘diLLUMS d’Arts al Forn’ conduirà diverses activitats poètiques i artístiques. Finalment, l’acte finalitzarà amb la presentació del vídeo ‘La diversitat és riquesa’ i l’actuació musical de la cantautora Montse Castellà.

CONSULTA EL PROGRAMA

 

 

 

Col·labora